Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 4 mars 2009

Bild på en smart kaffelösning...

Av Helga - 4 mars 2009 08:42


Det var skönt att få sova i den egna sängen igen. Det finns inget som jag uppskattar så mycket, när jag kommer hem efter flera hotellnätter, som den egna sängen.


Idag är sonen ledig och vi ska montera benen på vårt nya matbord och försöka ställa allt i ordning. Han ska bara vakna först och det kan dröja... Jag ska ta några kort på möblerna och lägga ut här senare.


Vi fick låna en släpkärra fån möbelbutiken igår och personalen hade redan packat in matbordet och stolarna åt oss. Det var bara att köra hem och lasta av - smidigt! Jag tänkte på att det bl a var två äldre herrar som arbetade i affären. De var båda över pensionsåldern och både jag och maken var imponerade av hur "serviceminded" de var. Service har ju ingenting med ålder att göra och det var en fröjd att känna deras engagemang och vänlighet. De var dessutom duktiga säljare, men absolut inte för påflugna.

Röstar du blir jag glad


Här är en bild av min nya engelska mugg som jag ska ta med mig när jag bor på hotell för att få gott kaffe på rummet... Jag ska förklara hur den fungerar...

Man häller i 2- 3 skopor bryggkaffe i muggen och häller över kokande vatten. Blandar runt. Efter ca 1-2 minuter trycker man ner kaffet med pressen som du ser överst på muggen... Kaffet blir varmt och gott!!! När det är klart har jag faktiskt hällt över kaffet i en porslinskopp eftersom jag tycker det smakar godare då.

Jag har aldrig sett en sådan mugg i Sverige - kanske något att importera - någon? Priset låg på 5.85 pund - lite väl dyrt kanske.



 
 
Hanneles paradis på Hisingen

Hanneles paradis på Hisingen

4 mars 2009 09:15

Söners tider kan man inte leva efter. Fiffig mugg, fast tyvärr utan rosor på... Jag sover bra, när som helst, var som helst. Maken gillar inte heller hotellnätter, han är ju lååång, men det är nog för att han saknar mej :)

http://hannelesjul.blogspot.com

 
Kimmie

Kimmie

4 mars 2009 10:41

Muggen ser ut som en riktigt fiffig idé - speicellt när man är på resande fot.
Vilken tur att du tagit bort bilderna på Semlorna jag blev sugen varenda gång jag gick in här - Apelsiner är nog lite nyttigare.

http://kimmietid.blogspot.com

 
Pisan

Pisan

4 mars 2009 12:14

Vilken smart mugg! Det finns mycket roligt att shoppa i England :-) Och vad gott med afternoon tea! Förstår att du tycker det är gott att lägga dig i din egen säng när du varit ute några nätter. Hoppas du får en fin onsdag och att bordet går att montera utan problem :-) Kram!

http://pisansblogg.bloggagratis.se

 
-Nena-

-Nena-

4 mars 2009 12:18

Vilken fiffig mugg.

Trevligt när man möts av sådan service och att säljarna inte är påflugna.
Ser fram emot att få se lite bilder på e nya möblerna.

http://nena.bloggagratis.se

 
Micke

Micke

4 mars 2009 12:46

Men om ingen läser eller kommenterar skulle jag börja fundera... Nu har det inte skett ännu men det kan ske ;)

Tack detsamma... Gillar din blogg med :D

http://tomten.bloggagratis.se

 
helga

helga

4 mars 2009 15:03

Hannele; Jag håller med om att muggen ser rätt så trist ut - det är bättre med porslin och rosor. Men fiffigt sätt att göra gott kaffe när man inte är hemma...

Kimmie; Apelsiner är klart nyttigare :)

Pisan; Vi har monterat klart bordsbenen, men inte packat upp alla stolarna än. Jag blev tvungen att städa här hemma också.

Nena; Inte så dum va... Bilder kommer - måste bara packa upp alla stolarna först.

Micke; Jo, kommentarer vill man ju gärna ha ibland... Tack för berömmet :)

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
britten

britten

4 mars 2009 15:10

jag läste för ett ag sen om något liknande ,,kansk evar det just denna muggen...spännande att hör hur det fungerar ..blir det bra kaffe tro ?....kram och tack för dina goa kommentarer

http://pyrobritt.blogg.se

 
Hannele undrar

Hannele undrar

4 mars 2009 19:41

Men på engelska hotellrum, där gör jag alltid eget te, finns ju där.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
helga

helga

4 mars 2009 19:44

Britten; Det blir mycket gott kaffe - det smakar som pekulatorkaffe. Sedan beror det ju lite på vilken sorts bryggkaffe man har också förstås. Kram tillbaka!

Hannele; Te blir bra ja, men kaffet på rummen är nescafé och alla hotell har inte vattenkokare alls. Då kommer Helgas doppvärmare fram och så ska den nya muggen med press användas för kanongott kaffe :)

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

4 mars 2009 20:36

Jättesmart mugg!!!

http://millis.bloggagratis.se

 
tussegumman

tussegumman

4 mars 2009 21:10

Mysig kopp. Praktiskt när man reser mycket! Skönt med service det kostar så lite men ger så otroligt mycket. Ett sådant ställe kommer man ju helt klart tillbaks till. Ser fram emot bilder på matbordet. Ha det gott och ta hand om de dina/Kramar Tussegumman

http://tussegumman.blogspot.com

 
Ann-Louise

Ann-Louise

4 mars 2009 21:23

Vi kanske ska starta ett företag å sälja muggar?! Helga flyger runt i världen o importerar, GladaKatarina öppnar ett fik där det serveras kaffe i just nämnda muggar. Ann-Louise & Stort o smått uppträder o sjunger ljuvliga visor på kafeet..ja nåt sånt (du kanske inte kände till mina bloggkompisar förresten, ha ha?)

http://40taggaren.bloggagratis.se

 
grynet

grynet

4 mars 2009 22:20

Kul mugg men lite väl dyr. Förresten...vad är det för fel på Nescafé?

http://grynet.bloggagratis.se

 
helga

helga

5 mars 2009 08:16

Grynet; Jag lovar att detta smakar mycket godare än nescafé - med lite varm uppfluffad mjölk och kardemumma på toppen, som jag drack det igår, var det som en köplatte.

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
helga

helga

5 mars 2009 08:18

Millis; Smart var ordet...

Tussegumman; Jag blev nästan sugen att jobba där t o m. Hoppas du mår bättre nu!!??

Ann-Louise; Bra idé, men vi får nog sno idén och tillverka egna i Kina så det blir billigare :)

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

5 mars 2009 11:39

hej Helga å så fin kaffemugg det är en höjdare något att ta efter för de svenska butikerna kan man tycka,vad bra att det är apelsiner här nu man blev semlesugen hela tiden innan skrattar. Nu skall jag se din nya grupp:

http://filifjonkan-se.bloggagratis.se

 
helga

helga

5 mars 2009 11:43

Jaså, jag har frestat dig ;)

Muggen skulle säkert bli en succé här, men priset måste nog ner lite...

http://www.helga1.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards