Direktlänk till inlägg 3 oktober 2009
Vi är på väg ut till landet för att ta upp den lilla, lilla båten vid den lilla, lilla bryggan...
Innan vi åker ska jag beskriva kryddblandningen, som jag blev så sugen på att göra. Jag läste receptet i MedMeras senaste nummer. Receptet kan du läsa längst ner i inlägget om du vill. Se här hur jag torkar ingredienserna...
Här har jag hällt alla torra ingredienser i en bunke och mortlar lite...
Här finfördelar jag ännu mer...
Färdigt och förpackat i kryddburkar...
Svampkrydda;
1 kg svamp
2 knippen gräslök
300g persilja
250 g lingon (detta uteslöt jag)
3 rödlökar
2 msk torkade enbär (detta uteslöt jag)
1 dl flingsalt
2 msk svartpeppar, grovmalet
Torka alla kryddor, lök och svamp. Bred ut alla sorter för sig på tidningspapper. Låt torka ca 2-4 dagar. Obs! Rödlöken tyckte jag tog mer tid så den torkade jag i varmluftsugnen... Jag tog också lite egna kryddor som jag råkade ha... Det blev citrontimjan, persilja, rosmarin och gräslök - det kan säkert varieras i det oändliga efter tillgång.
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...