Jag blev så inspirerad av Sara Begner i Mersmaks senaste nummer. Hon visar hur hon gör en god örtkrydda med bl a torkad svamp, rödlök och örter.
Jag gick genast ut i "trädgårdslandet" och skördade kryddor. Klippte/ skar dem i småbitar och lade dem på tidningspapper. Torktiden ska enligt receptet vara 2-4 dagar... Eventuellt utesluter jag svampen och gör det mer som ett örtsalt - vi får se... Läs här om någon vecka så får du fortsättning på vad det blir av det hela.
Här ligger den skivade rödlöken på tork...
Citrontimjan, gräslök, persilja och dragon ligger och torkar...

Lite mer fanns det att torka...
Resa i Sverige-bloggen
Hannele
27 september 2009 21:58
Dottern torkar allt, ävn kött och köttfärs, bra i matsäck utan kylskåp, vandring, resor och annat. Varmluftsugn +40°, jag har torkat frukt, även jordgubbar i skivor, som godis..
http://hannelesparadis.blogspot.com
helga
28 september 2009 08:11
Pisan; Det ska bli... hoppas det blir bra nu då...
Hannele; Smart - så gjorde man mer förr. Jag rukar mest torka kryddor och svamp. Jag ska testa det där med torkad frukt i ugnen - låter så gott!!
http://helga1.bloggagratis.se
Hannele på ön Hisingen
28 september 2009 10:47
Äpplen, om man har egna, det blir som godis. Dottern har torkat, gjort jättegod egen chips av tunna skivor morot, palsternacka, rödbetor, inte dumt alls. Hon gör tunna skivor i hushållsmaskin, nyttigare chips finns inte. Finns att köpa färdigt nu, men kilopriset är så där 300 kr..
http://hannelesparadis.blogspot.com
Frejda
28 september 2009 22:35
Vilken bra idé! Blandar man bara allt man torkat sedan? Mal man sönder det ännu mer när det torkat? Tillsätter man salt eller var det bara med tanke på örtsaltet som du funderade på att göra?
Nyfiken Frejda undrar ...
http://frejdastorp.bloggagratis.se