Direktlänk till inlägg 1 oktober 2008
Det blev en trevlig kväll igår med mina kompisar från studietiden i 80-talets Uppsala. Vi åt, drack och pratade...
Jag hade hittat ett gammalt fotoalbum från den tiden som jag plockade fram och det tittade vi igenom samtidigt vi som åt efterrätten. Vad roligt det är att se på gamla kort!
Camilla ville ha recept på laxen så du som är intresserad kan titta nedanför bilden - om du tycker recept är trist kan du bara strunta i det...
Idag ska jag rå om mig själv och bara ha en skön dag. Till kvällen ska jag och dottern gå på en dammatch i basket. Nu drar säsongen igång på allvar - kul!
Ostfylld lax. 4 port.
50-60 g färskost vitlök-örter och 2 cm finhackad purjolök blandas samman.
4 portionsbitar lax
salt och peppar
Skär ett snitt i varje laxbit och krydda runt om med salt och peppar. Fyll laxbitarna med ostblandningen i snitten. Stek i het panna ett par minuter på varje sida.
Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och efterstek i ugnen på 175 grader ca 5-10 min.
Jag lade också i några rosmarinkvistar och små kvisttomater (med kvisten kvar) i formen för att det skulle se fint ut. De fick följa med in i ugnen.
Potatissallad
1 kg nypotatis (eller delikatesspotatis) - kokt och skrubbad ej skalad.
1 rödlök i ringar
1 knippa rädisor
1 burk kapris, ca 45 g
1 knippa hackad dill
Lite flingsalt
Dressing;
1/2 dl olja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
Häll dressingen över den nykokta potatisen när den ångat av lite. Låt stå och dra en stund. Blanda ner de resterande ingredienserna. Vänd runt försiktigt.
Jag använde mandelpotatis som jag delade i två delar. Kokade mycket sakta för att potatisen inte skulle bli mosig.
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...