Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under december 2007

Av Helga - 28 december 2007 10:57

Idag ska båda ungdomarna iväg och träna igen och vi har lyckats samordna med en annan familj för dottern iallafall - skönt, så vi slipper skjutsa hela dagen. Det kan bli lite tokigt när man bor en bit utanför stan och när förbindelserna är dåliga till träningslokalerna att man får skjutsa, skjutsa och åter skjutsa...


Maken är i rensartagen och håller på att ta bort gamla leksaker ur ett skåp i TV-rummet. Nu ska legot och kapplastavarna upp på vinden - vi brukar bara spara "klassikerna" mycket annat säljer vi eller skänker till Röda Korset. Vi har behov av att få in lite andra grejer i det skåpet, så rensningen är välbehövlig. Jag ska också rensa och ta tag i min garderob idag - ut med det gamla och in med det nya... Sånt som inte använts de senaste åren ska få följa med en kasse till Rösa korset.


Vi måste åka en sväng till systemet också och inhandla ett gott vitt vin till nyårsaftons entrérätt. Ja, ungefär så ser min dag ut - det är inte alltför jobbigt att vara ledig på dagarna, men nu börjar jobbet längta efter mig... snart ska jag ut och flyga igen.


Det blir nog bra det också!


 Igår efter dotterns träning skulle vi gå på stan och hade inte bilen. Vi tog en av mina gamla rullväskor och packade ner dotterns utrustning i den och det var perfekt. Det hade blivit för tungt att bära runt på en axelväska flera timmar på stan...

Rösta på mig



Av Helga - 27 december 2007 22:07

Nu har vi spelat kort hela familjen och det är ett av det mysigaste med julledigheten när vi får umgås, dricka lite glögg och knäcka några nötter.


Här följer några bilder på dagens reafynd...

 Två tunikor till mig...


 Ett svart linne, en blommig blus och en brun tröja till mig och en grön tröja, en blå tröja och en grönt armband till dottern. DVD-filmen "Hair" bytte vi till oss istället för ett felköp i julklapp...


Rösta på mig






Av Helga - 27 december 2007 17:56

Vi är tilllbaka från stan efter en låång dag med träning först för dottern och walk-about för mig och sedan shopping för båda på hög nivå. Fötterna är ömma och plånböckerna tomma ;)


Både jag och dottern har fyndat ordentligt. Dottern har köpt två fina tröjor och ett armband för pengar som hon fick av mormor i julklapp och jag köpte två tunikor för mina presentkort, en bordsfilt, en blus och en tröja (bild kommer senare). Vi fick byta en film och ett munspel som blev felköpta till julafton.


Dottern har bestämt sig för att lära sig spela munspel och vi hade fått fel sorts spel till den lärobok med CD-skiva som vi också köpt till julklapp. Tur att vi fick byta!!


Nu är det bara att sätta igång med middagen och idag vill INGEN ha julmat, men vi knäcker kanske några nötter senare ikväll ???

 

 Rösta på mig



Av Helga - 27 december 2007 10:14

Vi har hunnit ha vår lugna julfrukost idag också och nu ska dottern och jag ge oss av mot stan. Först ska dottern träna och under den tiden ska jag gå och titta på rean ensam och när träningen är avklarad ska vi gå en sväng tillsammans. Jag har två presentkort liggande sedan min födelsedag i höstas och jag hoppas hitta något bra i de affärerna...


Nu till något helt annat...

Visste du att i början av 90-talet såldes några hundra tusen förpackningar med fryst färdigmat? Nu konsumerar vi 80 miljoner varje år.


En vacker frostig knopp...

 Rösta på mig



Av Helga - 26 december 2007 23:19

Det blev en lång sittaochätaochumgåsdag... Mycket trevligt, men kanske lite mycket på en gång - först lunch hos svärmor och sedan middag hos mina föräldrar.


Nu har vi precis tittat klart på Crocodile Dundee 1 och trots att jag sett den flera gånger förut satt jag kvar och blev faktiskt road ännu en gång. Den är riktigt kul!


Innan vi åkte iväg till svärmor idag planerade jag lite inför nyåret. Vi firar alltid nyår tillsammans med tre andra familjer. Vi bjuder varandra på mat och har olika uppgifter som cirkulerar. I år ska vi laga entrérätten och jag har bestämt att bjuda på en kall räk- och laxpaj med rom, dill och citron som garnering som jag gjort förut, den brukar bli uppskattad. Kvällen kommer att tillbringas hos en familj som bor inom gångavstånd.


Imorgon ska dottern och jag ta en sväng nere på stan och se om vi kan hitta några fynd. Har du gjort några reafynd????


Bilden är tagen under en skogspromenad...

 Rösta på mig




Av Helga - 26 december 2007 10:57

Morgnarna på juldagarna är nog det bästa... att få sova ut och sedan gå ner och tända julgranen och plocka fram frukost som intages i vardagsrummet tillsammans med resten av familjen. En julskiva sätter vi på som bakgrundsmusik... det är stämning det!


Idag blir det inte fullt så lugnt som igår, men det känns bara bra. Nu blir det kul att sticka näsan utanför "myset" och umgås med släkten igen.


Först ska vi åka till svärmor på lunch tillsammans med makens syskon med familjer och efter det ska vi hem till mina föräldrar och dit kommer även mina syskon med familjer, inte syrran från "down-under" dock.


Vi kan nog räkna med att rulla hem även idag... Puh!

 Den här Lisa Larsson-tomten står på hallbyrån...


Rösta på mig




Av Helga - 25 december 2007 22:59

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om vad min snart tonåriga dotter tycker om de så populära SVEA-mössorna. 

 


Nu har hon gjort sin egen protestmössa som kan beskådas här nedanför.


På mössan är det sytt bokstäverna B E R T A (E:et är bakvänt med två prickar över);

Rösta på mig




Av Helga - 25 december 2007 19:04

Vi har haft en skön dag och njutit av den. Dottern klädde på sig strax före middagen kl. 17.00


Vi åt julmat även idag och hade currysill, rimmad lax, gravad lax, kalvsylta, pressylta, skinka, medwurst, salami, korv och köttbullar på bordet... efter det var vi tvugna att ta en promenad för att få ner maten lite... Tidigare på dagen var sonen och maken upp till skolans gymnastiksal dit vi har nyckel.


Nu ska här masseras - maken fick en massageapparat av mig i julklapp. Det låter väl spännande !? En rygg/nacke-massageapparat är det (inget annat) och jag hoppas också få en omgång lite senare!


Det här broderiet sitter på vårt kylskåp...

Rösta på mig

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards