Direktlänk till inlägg 10 september 2007
Här är det full action direkt på morgonen. Jag har hunnit sätta fart på en tvättmaskin och så har jag lagat mat till familjen. Idag lagade jag köttfärsbiffar med kokt potatis och brunsås.
Jag ska iväg till Arlanda vid lunchtid och maken ska till tandläkaren efter jobbet, så här behövs färdig mat till ungdomarna innan de båda ska på träningar i kväll.
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som jag använt massor av gånger. Det är enkelt och det är gott!
Biff gryta för 3 (Jag brukar dubbla)
3 gula lökar
500 g grytbitar av nöt
2 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
2 msk soja
1 tsk malen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
idealmjöl
Koka upp vatten och buljong i en gryta, rör i soja och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg lök och kött i buljongen. Låt puttra i 35-40 minuter, rör om då och då. Häll i grädden och rör ner mjölet till du får en bra konsistens på såsen. Låt koka ca 3 minuter.
Vid festligare tillfällen brukar jag lägga i champinjoner, syltlök, kryddkorv eller annat gott mot slutet.
*****************************
I eftermiddag ska jag först flyga österut och sedan till natten hamnar jag någonstans mitt i Sverige och ska tillbringa halva dagen där imorgon.
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...