Direktlänk till inlägg 10 februari 2013
Nyligen hade jag en riktig långflygning...
Turen gick till Aqaba i Jordanien och så hem igen. Det blev ett kort stopp men ändå hann jag ställa mig på plattan nedanför flygplanet med utsikt över Israeliska Eilat i skymning. På väg ner till Jordanien annonserade kapten att vi passerade bl a Kairo och på vänster sida kan ni nu se Suezkanalen... Coolt!
Flighten var fullsatt både dit och hem ( 180 passagerare dit och 180 passagerare hem) och det var en hel del att göra. Så här ser programmet ut en sån här dag;
En timme innan start kommer vi till jobbet och träffar de andra. Sen åker vi ut till flygplanet och kollar allt.
Ca 25 minuter före start är det boarding.
Efter take-off ska det:
-delas ut förbeställningslistor
- delas ut leksaker
- serveras barnmat
- drinkvagnar ska ut. Vi tar betalt för alla drycker och snacks
- maten ska värmas och packas i vagnarna, brödet sa värmas
- maten och brödet serveras
- ombjudning av brödet
- servera kaffe/ te två ggr
- samla in glas, burkar och flaskor i en särskild skräpvagn
- samla in alla matbrickorna
Ta betalt för förbeställda varor - det kan handla om ca 25-50 förbeställningar per flygning
Sälja extraerbjudanden
- Gå med ännu en drinkvagn om vi hinner
Däremellan hjälpa till med allt möjligt, kolla toaletter, plocka skräp, servera drinkar, prata med passagerarna, hjälpa flygrädda, gulla med barnen, se att alla mår bra etc etc
Sen efter diverse roddande på marken där ny mat, tidningar och nya förbeställningar kommer på samtidigt som planet städas, tankas mm så vänder vi tillbaka mot Arlanda och gör samma sak en gång till.
När jag korrekturläser det här verkar det helt enkelt inte klokt
Men konstigt nog gillar jag det
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...