Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 15 november 2011

Årets julklapp 2011 och res till en julmarknad...

Av Helga - 15 november 2011 08:30

Pga min 50-årsdag, festen och Romresan har jag nog förträngt advent och julen i år...


När jag rör mig på min arbetsplats inser jag ändå att julen är i antågande för det är det full jul på Arlanda flygplats. Kransarna hänger i taken, granarna mellan utrikesterminalerna glimmar och gnistrar och jättegranen är på plats på inrikesterminalen... Same procedure as last year... Same procedure as every year.


Läser i DN om julmarknader runt om i bl a Norden men även på andra håll. Är du sugen på en resa till någon julig stad så läs här om julmarknader.


Årets julklapp blir den färdiga matkassen enligt HUI research. Jag vet inte om jag skulle bli så glad för den julklappen. Jo, kanske om den kom från min arbetsgivare. Annars skänker jag gärna en matkasse till behövande som svälter!


 

 
 
Filifjonkan

Filifjonkan

15 november 2011 10:30

Hej Helga Jas matkassarna äre årets julklapp men det är bra för dem som inte hinner rusa i butikerna eller kan hitta på omväxlande middagsmat du vet Man får 4 middagar med recept och varor till ytterdörren smart och enkelt.Men till julklapp heheh roligare saker finns det ju att få tycker jag. Så de har julat till det på Arlanda ja de har smugit igång lite här nere med Det närmar sig 10 dagar till advent så är det fullt ös.Ha det bra där uppe i din tub!

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

Helga

16 november 2011 09:03

Jag tycker idén är bra som hushållstjänst men som julklapp - Nä!

 
wiper

wiper

15 november 2011 10:48

Jag kan tänka mig att det prunkar av utsmyckningar på alla flygterminaler nu. Vi hinner inte själva få iordning i nya lägenheten så det blir lite provisorium denna jul. Dom julmarknaderna gick inte av för hackor. Vi har varit några gånger på julmaknad i Gamla stan. Vi bodde då i Katrineholm och låg ofta på hotell i Stockholm och gjorde stan.

På mitt sista jobb så fick vi julkasse sista året med ostar, sill och annat gott. Jag tycker det är för mycket på alla julbord så vi har begränsat oss i flera år. Jag är mest förtjust i sill och jansson. Det är egentligen skandal att nån skall behöva svälta här i landet.

Ha en jättefin dag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Helga

16 november 2011 09:02

Jag kan tänka mig att ni är mitt i flyttbestyren den här julen. Ni får hänga lite glitter här och där och så en adventsljusstake så är julen igång ändå...

 
Åsa

Åsa

15 november 2011 12:54

Åh, jag älskar julen! Ju mer ljus och glitter i affärerna desto bättre. Julen vi tillbringade i USA ett år var en dröm! (fast det var 25-30 grader varmt och strålande sol...)

Matkasse ja. Nä, hellre till nån behövande, håller med dig!

http://wessand.blogg.se

Helga

16 november 2011 09:01

Jag gillar julen lagom mycket men vill vänta med pyntet ett tag till. Vad härligt att vara på resa mitt i vintern, men julen vill jag ändå helst vara hemma...

 
Lisa

Lisa

15 november 2011 14:41

Hur trist är inte matkassen som årets julklapp? Apatråkigt!

http://www.brajulklappstips.se

Helga

16 november 2011 08:59

Håller helt med dig!!

 
Ingen bild

Anneli

15 november 2011 15:42

Hej Helga!
Själv längtar jag efter att få börja pynta, det känns lite för tidigt än. Angående julmarknader så är ju Gamla stans väldigt mysig, kan även rekomendera Kiel eller egentligen Tyskland generellt. Matkasse som julklapp? Nja, rätt trist tycker dag!
En bra dag till dej & alla andra läsare från mej som är "nykomling" här!
Kram
Anneli

Helga

16 november 2011 08:58

Hej! Synd att du inte länkade till ditt så kunde jag o andra ha besökt din blogg. Tack för din kommentar!

 
Sussi

Sussi

15 november 2011 20:39

Jag har lite svårt att smälta att det faktiskt snart är första advent. Tycker tiden går för fort, som vanligt! Nä, jag hade nog inte heller velat haft en matkasse. Men din idé om att skänka en matkasse till svältande skulle helt klart vara nåt. Synd att det inte är någon organisation som har något sånt.

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Helga

16 november 2011 08:56

Matkassen ligger ju i tiden men jag ser det inte som en julklapp utan mer som en hushållstjänst...

 
skrivmoster

skrivmoster

15 november 2011 21:22

Det är mysigt med julpynt men jag tycker man kunde vänta till första advent med att släppa loss allt. Här hemma så blir det inget före den dagen.
Matkasse ... nja det är inte direkt högst på önskelistan. I så fall att få ge bort en till den som behöver.

Julmarknad i Gamla stan och Kungsträdgården har jag varit med på. Det var mysigt men snöfritt precis som det är här fortfarande. Det kan få komma lite vitt på marken till advent.

Ha det så gott!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Helga

16 november 2011 08:54

Jag väntar till samma helg som första advent med pyntet... Det låter som mysiga julmarkner du varit på...

 
britten

britten

16 november 2011 17:33

Jag brukar köpa matkassar i julklapp men för att ge till hemlösa....så man kan säga att jag varit inne ett par år då eller ..nääää men att köpa en matakasse känns väl så där tycker jag.

Men just att få ge till dom som inte har känns ju rätt och bra.

http://glitteroga.blogg.se

Helga

17 november 2011 08:13

Det tycker jag är en superidé !!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards