Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2007

GnällO fräser...

Av Helga - 28 augusti 2007 11:37

GnällO (Gnällombudsmannen) har något att fräsa åt igen...


Varför ska man betala för all blasten på purjolöken?


I en affär där jag handlade förr fick man klippa bort så mycket blast man ville - det var BRA!

 
 
skogsfrun

skogsfrun

28 augusti 2007 12:02

Allå allå! -purjolök har ingen blast* det gröna är särskilt rikt på järn och kalcium och går utmärkt att använda. Skogsfrun tar bara bort gulfula yttre delar;)

http://barasaras

 
helga

helga

28 augusti 2007 14:16

Skogsfrun; Jaha, man lær sig nåt nytt hela tiden!! Vad gør du av det då?? Soppa?

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

28 augusti 2007 16:02

Jag skär också bort blasten....

http://millis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Millis

28 augusti 2007 16:03

Fast det fanns ju ingen blast...hmm

 
BLomst

BLomst

28 augusti 2007 16:18

Her må vi tilmed betale for skallet på potetene (;

Ha en fortsatt FLOTT tirsdag! :D

http://blomst.bloggagratis.se

 
Vita

Vita

28 augusti 2007 23:06

Vänta nu....det gröna är väl det som är godast och som väger minst. Vita skulle hellre skära bort det vita, tunga längst ner

http://vitabrevis.bloggagratis.se

 
Karin

Karin

29 augusti 2007 06:07

Här används hela purjolöken.
Jag brukar dela den på mitten och blanda det gröna och det vita.Inte alltid jag använder en hel purjo på ett tillfälle......
Det gröna strimlar jag fint i
grönsallad t ex.

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Kärleksdravel

Kärleksdravel

29 augusti 2007 08:37

Att man inte har kommit på att skära bort den för?

http://karleksdravel.bloggagratis.se

 
helgfa

helgfa

29 augusti 2007 10:49

Skönt att det kommit igång en riktig purjo-debatt. Har alltid saknat det här ;).

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
Alma

Alma

29 augusti 2007 11:23

Självklart använder man allt på hela purjon förutom det vissna eller fula. Och jag använder det gröna på exakt samma sätt som det vita! Är det i sallad så skär jag bara lite tunnare strimlor av det gröna. Gott!
Ja, en purjo-debatt har jag också saknat ;)

http://carpediem.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

29 augusti 2007 11:39

Finns ingen blast i purjolöken, man använder ju HELA; till gryta, soppa, sallad :)
Samma med blomkål; det gröna är ju godast i soppa. Har du testat blasten i färska rödbetor eller palsternacka, det blir jättegott i gratäng.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
helga

helga

29 augusti 2007 15:42

Oj, oj, oj vad jag lär mig mycket nytt här på bloggen!!!

http://www.helga1.bloggagratis.se

 
elaina, som visar recept här...

elaina, som visar recept här...

31 augusti 2007 23:53

Som enda medlem i "PurjoPartiet" måst jag försvara HELA purjolökens existensberättigande: klicka på länken nedan för mitt lilla inlägg i debatten...
;0D

http://elaina.bloggagratis.se/2007/05/10/143684-hu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards