Nu har det varit mycket arbete på jouren. Jag har gått upp i ottan och har väl jobbat runt 10 timmar per dag. Idag blir en något lugnare flygdag och sen är det ledig helg... Jihaa!
Ledig och ledig förresten. Dotterns lag ska spela ungdoms-SM och vår klubb står som arrangörer för den här omgången. Vår familj har fått i uppdrag att fixa priser till matchens lirare och MVP. Andra har fixat sekretariat, står för hallarrangemang, domare och kiosk. Så det blir en del även i helgen. Kul ska det bli!
När jag var i Luleå sist var jag ner i hotellets restaurang och åt tillsammans med en kollega. Där serveras ofta en buffé på kvällarna och bl a fanns där raggmunk med fläsk. I taxin dagen därpå var vi en hel besättning i bilen och vi kom in på vad vi hade ätit dagen innan. En av piloterna kommer ursprungligen från Piteå och han blev så sugen på palt helt plötsligt när vi pratade om raggmunk. Han berättade att det finns en "paltzeria" i Piteå. Det måste vara Sveriges enda? Jag skulle tro att det är många Pitebor som gillar att gå dit och säkerligen många turister också.
Min pappa kommer från de norra delarna av Sverige och jag är säker på att han gärna skulle gå till "paltzerian"...
Trevlig helg önskar jag dig!
Åsa
9 mars 2012 09:00
Vad häftigt. Jag undrar om jag nånsin har ätit palt. Möjligtvis hos släkten i Enköping men om det är så länge sen att man inte kommer ihåg det så kan det ju inte längre räknas?
http://wessand.blogg.se
Filifjonkan
9 mars 2012 09:15
Hej Helga Ja det var långa timmar som du jobbat på jourpasset. Du blev ju inte ledig heller ser jag i helgen ojoj,,tur du orkar med.
Paltzeria det var en rolig grej har aldrig skådat det eller varit på en sådan skulle nog vara kul att gå på men lite långt att åka till Piteå för en middag med tanke på dagens bensinpriser.Fanns ingen sådan det året jag var där heheh men det var många år sen Ha det gott.
http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se
skrivmoster
9 mars 2012 10:10
Jomenvisst, det finns en paltzeria ute i Öjebyn (lite norr om stan mot Luleå). Orkar man inte eller kanske inte kan koka egen palt så är det ett alternativ även för oss. Annars tror jag att det är turisternas lilla pittoreska upplevelse. Jag som är sörlänning har fått lära mig koka palt för det är ett måste, om man är gift med en "infödd".
Palt är faktiskt riktigt gott! Det tycker även jag!
http://skrivmoster.bloggplatsen.se
wiper
9 mars 2012 11:03
Vad kul att ni skall fixa priser till dotterns tävling. Pite palt har jag ätit en gång och då var det min mans nu bortgångna moster som tillredde den efter konstens alla regler. Den var supergod. Min mans släktigar har besökt palterian många gånger. Åt du också palt?
Ha en fin fredag
kram
http://wiper.bloggplatsen.se
britten
9 mars 2012 11:40
åååå där har jag varit....älskar man palt så är det en höjdare kan jag lova..men inte som min farmors palt dock...
http://glitteroga.blogg.se
ingrid
9 mars 2012 16:01
Palt, kams som vi säger därifrån jag kommer, är bland det godaste jag vet och ibland gör jag det själv. Men att få äta där i Piteå måste vara en höjdare :-).
Vilka långa arbetspass du har och aktiv helg också :-).
Kram
Ingrid
http://ingridchristina.bloggplatsen.se
Ingela
9 mars 2012 20:19
Paltzerians palt är helt okej men den går inte alls jämföra med den man gör själv :) Då får man den som man själv vill ;) Jag vill ha stora och inte så hårda paltar med mycket fläsk. Mumma för själen och paltkoman sen.
http://crosscreekrapids.bloggagratis.se
trollmor
12 mars 2012 08:35
Palt är nog det godaste jag vet. Jag ska göra det i veckan för dottern har önskats sig det nu när hon är hemma. Mums !!
Kram
http://trollmor.webblogg.se