Direktlänk till inlägg 26 maj 2008
Efter att vi åkt hem från svärmor skulle sonen springa i ett naturområde i närheten. Maken och dottern passade på att handla (de var hemlighetsfulla) och jag satt i bilen. Lite senare på kvällen överraskades jag med goda toast med gräddfil, ägg och räkor. Det var gulligt av ungdomarna att fixa det till sin morsa!
Till min mamma hade jag köpt en rosmarin i lerkruka och så hade jag plockat en knippa rabarber på landet. Svärmor fick en bunt rabarber hon också, en veckotidning och choklad.
Rabarbern på landet börjar bli så stor redan så det blev, trots att jag plockade två knippor att ta med hem, även en rabarberpaj gjord på lördagen vid stugan.
Ssscchh.... stör oss inte - vi sover...
Rosmarin är "kärlekskryddan" som under antiken helgades åt Afrodite, kärlekens gudinna. I varmare länder kan rosmarinen bli manshög men hos oss blir den ca 50 cm som mest. Aromen är så pass stark att rosmarin passar bäst som ensamkrydda. Använd färska blad och toppar eller krossad torkad rosmarin till lammrätter, fläsk, fet fisk, fågel, vilt, grönsaksrätter mm. Passar även bra i marinader.
Uppgifter hämtade från "De godaste kryddorna" av Siv Hellgren
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...