Direktlänk till inlägg 15 maj 2007
Här bjuder jag dig ett enkelt, men festligt recept som tidigare publicerats i ICA-kuriren under vintern:
Ravioli med saffranssås och kräftor: 4 port
2 knippen grön sparris (färsk)
2 tomater
2 pkt färsk ravioli (500g) med kronärtskocksfyllning eller ngn annan fylld pasta
2 burkar creme fraiche, saffran och tomat
2 burkar kräftstjärtar, avrunna (350g)
3 msk hackad färsk basilika
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skär bort den nedre, träiga delen av sparrisen. koka dem en minut i saltat vatten. Spola dem kallt och skär i bitar, men spara knopparna hela.
Snitta tomaternas skal och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och dra av skalet. Dela och gröp ur kärnorna. Tärna tomatköttet. Koka pastan enl. anvisningen på förpackningen.
Värm creme fraichen så den blir riktigt varm utan att koka. Lägg i kräftorna och grönsakerna. Vänd ner den heta, nykokta pastan i såsen precis före servering. Krydda med basilika och tänk på att en sås med mycket grönsaker kräver rejält med salt och svartpeppar.
Hoppas det smakar!!!!!
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...