Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2014

Av Helga - 8 maj 2014 10:30

När jag är borta på jobbturné far jag oftast runt och sover i olika Svenska städer och jag trivs med det.


För ett tag sedan t ex fick jag chansen att besöka "Guitars - the museum" i Umeå. Det är bröderna Samuel och Michael Åhdén som ställer ut hundratals av sina sällsynta 50- och 60-talsgitarrer. Jag var med på en guidad rundtur också och trots att jag inte är speciellt intresserad av gitarrer blev jag helt fascinerad av brödernas liv och samlingar. Det var tvillingbröderna själva som höll i rundturen.


     


Har du vägarna förbi Umeå måste du faktiskt besöka detta fantastiska ställe...


Ikväll kommer jag hem igen efter fem dagar hemifrån. Längtar lite nu...


#musik #kultur #gitarrer #guitarsthemuseum #umeå #flyg #resa #flygvärdinna

Av Helga - 7 maj 2014 11:01


Vi är bra på mycket vi kabinanställda...


Se bara här en kollegas jongleringstalang;



Lite värdefullt vetande: Våra muffins är alltså inte bara jättegoda - de går bra att jonglera med också...


#muffins #flyg #flygvärdinna #jonglera

Flyg · Humor
Av Helga - 5 maj 2014 15:42


Helt nyligen var jag på övernattning i Kalmar. Innan vi skulle lämna hotellet vid lunchtid hann jag gå en långpromenad längs vattnet.


 

Magnolian blommade...

 

 

 

Kalmar slott...


Promenad vid Kalmarsundsparken...

 

     


#promenad #resa #kalmar #kalmar #kalmarslott #magnolia #helga #flygvärdinna

Av Helga - 5 maj 2014 00:23



Det är mitt i natten och här sitter jag vaken på ett hotellrum och skriver. Jag är ute på en fem dagar lång flygturné och kommer hem igen först på torsdag kväll. Vi började dagen med lite strul och fick byta flygmaskin precis innan ombordstigningen skulle börja. Pga det blev vi 45 minuter sena. Åter på arlanda hade vi tagit igen lite av förseningen men många passagerare fick stressa för att hinna med sina anslutningsflyg.


Kanske är dottern klar med ommålningen av sitt rum sen när jag kommer hem igen  på torsdag. Hon har fått sån lust att måla om till vita väggar efter att ha haft gul färg rätt så många år. Hon är redan igång och målar om taket.


 

Här en bild från sist hon målade om sitt rum...


Dottern har kritvitt nagellack på sina naglar och jag kunde inte låta bli att fråga om hon doppat fingrarna i färgburken...

   


#flyg #flygvärdinna #måla #färg #nagellack #inredning

Av Helga - 3 maj 2014 12:32


Jodå, vi for ut till landet igår förmiddag och här är kyligt men fint och soligt.

Vi har länge tänkt köpa oss en egen båtkärra och det gjorde vi igår, inne i Norrtälje. Vi får bara köra 30 km i timmen med kärran så på väg ut åt Kapellskärshållet, på en väl trafikerad bilväg, kände vi oss som Skalman och Ior ungefär - låångsamma. Det kändes riktigt bra när vi äntligen fick svänga av stora vägen och åka på små grusvägar istället.

Till middag hade jag lagat en rejäl gryta med chili con carne hemma, bara att värma på. Det är riktigt gott att äta chili en kylslagen kväll i stugan. Till det blev det ett kraftigt rött vin... Mmmm...

Bild tagen utifrån med avspegling i förnsterglaset...


Jag börjar jobba igen imorgon så vi tar oss hem igen i eftermiddag. Inte med någon båtkärra på släp som saktar ner oss som tur är.

Hej då från Skalman och Ior!!!


#båt #skalman  #Ior #mat #sommarstuga #vin #inredning

Av Helga - 1 maj 2014 09:50


Ibland kan det bli bråttom...


Igår flög jag en lång Europaflygning och vi landade hemma igen ungefär en halvtimme sena. Jag kastade mig på tåget, blev hämtad av maken vid stationen, kom hem och duschade och böt om och så for vi iväg igen en kvart senare.Vi, som alltid är på tid, kom ungefär 20 minuter för sent till en härlig valborgsmiddag hos vänner. Jag var ändå glad att det gick vägen trots förseningen. Vi hade en mysig kväll med god mat och bl a en musiklek som skapade galna tävlingsmänniskor av oss normalt sett städade medelålders personer.


Ungdomarna var ute på sina festligheter här i Uppsalas sista april-firande. Kan tänka mig att de hade kul! Idag ska sonen åka till England och hälsa på en kompis i Bristol. Maken och jag skulle åka till landet idag men det kändes inte så lockande imorse när hela trädgården var full av snö så vi åker imorgon istället.


På flygningen igår hade vi med oss en artist som är mycket folkkär här i Sverige. Hon är alltid så söt och gullig och det var samma sak igår. Hon stod och pratade med oss i besättningen en lång stund i främre galley. Kaptenen kom ut en stund för att sträcka på sig och han blev ganska snopen att se den kända sångerskan precis utanför cockpit-dörren.



  


#flyg #flygvärdinna #middag #valborg #musiklek #kändisar #resa

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards