Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2013

Av Helga - 15 maj 2013 11:36


Nu ska jag snart lämna Malmö - Europas schlagerparadis...


Att det pågår en stor tävling , Eurovision song contest, här just nu märks mycket tydligt även för mig som bara hann ut genom dörren en liten stund. Se bara på de här bilderna...


           

Av Helga - 14 maj 2013 17:22


Idag är jag ute på en ny flygturné. Vi har först flugit tur och retur ner till Medelhavet och sen ska vi till "Schlagerland". Tänk om man får se någon av artisterna från Eurovision song contest!!?? Jag kommer att hinna se den första semifinalen som går av stapeln ikväll men det får bli på TV. Jag hinner inte till Malmö Arena...


På min första flight idag hade vi med en hel grupp på 35 pensionärer som skulle på en rundresa i Italien. En av de äldre männen började känna sig dålig efter ett tag, typ svimfärdig. Vi lade ner honom på en stolsrad och pysslade med honom och ganska snart blev allt mycket bättre. Mannen och hans fru var väldigt fina och frun var orolig för den fortsatta resan med buss. Jag förklarade att det är vanligt att man känner sig lite yr när det är så tunn luft ombord och att jag inte tyckte att hon skulle oroa sig. Jag sa att alla åldrar kan råka ut för sånt här ombord. Då skojade de och sa att hennes man var yngst av alla deltagarna i pensionärsgruppen.


 


Nu har vi en matpaus mellan flygningarna och jag och en kollega har fikat på Starbucks, som numera även finns utanför säkerhetskontrollerna i Sky bridge nära Clarion hotell.



Av Helga - 13 maj 2013 08:30

När man varit på landet i flera dagar finns det inte så mycket att rapportera. Dagarna går i ett stilla tempo med lite arbete, lite fikastunder, lite fågelkvitter, lite backgammonspelande, lite grillning, lite promenader, lite samtal, lite skön avkoppling helt enkelt.


Här får du en bildkavalkad;


Myrorna anfaller...


 

Citrontimjan och gräslök till kryddlandet...


 

Jordförbättring i rabatterna...




 

Vi köpte Holländska jordgubbar till lunch en dag...




Rosmarin till kryddlandet och två perenner till rabatten...



 

Rabatten rensad...


 

Nyplantering...


 

Också nyplanterad...


Friggeboden väntar på att färdigställas invändigt...


   


Kryddlandet... Sallad och persilja sådde jag i helgen...


 

Vitsippor överallt...


 

Bild från vardagsrummet...


 

Grävarna som fixar kommunalt vatten och avlopp har lämnat en skopa hos oss. Kanske skulle man plantera lite sommarblommor i den?


Idag har jag ett recept på en sund och god morotsallad i min blogg Hillas matprat


Av Helga - 11 maj 2013 10:17

Melodikrysset, kaffe och utsikt över vår äng på landet. Fridfulla dagar vid stugan gör gott för själen.


 

Av Helga - 8 maj 2013 22:57

Idag tillbringade jag halva dagen i Skellefteå och där blev det först frukost på Waynés coffee. Sen fixade jag en föstoring till dotterns studentskylt, köpte en bikini, promenerade och åt lunch på Café Lilla Maris innergård i solen.  


 

Wayne´s i Skellefteå

 

 

Café Lilla Mari...

 

Men nu efter fem intensiva jobbardagar tar jag  ledigt över helgen. Det ska bli riktigt skönt! Vi åker till...


       


Ungdomarna stannar hemma men kommer kanske ut med bussen nån dag. Ikväll är de båda på en studentfest med tema pyjamasparty. Dotterns egen studentskiva, som går av stapeln nästa vecka, ska ha tema "old school". Då ska dottern klä sig i sin nya svarta långklänning med långa handskar, pärlhalsband och fjäderband runt huvudet som en tjugotalstjej.'''


Det är en intensiv men rolig tid nu för dottern med studier, fester, nytt jobb och planer för framtiden.

Av Helga - 7 maj 2013 23:42

Idag har vi haft med oss en kollega, på våra flighter, som är inlånad" tillfälligt från vår norska bas. Det har varit väldigt göy och koseligt att få dela erfarenheter och upplevelser med henne. Hon var glatt överraskad för att alla var så trevliga mot henne. Många hälsade i hand eftersom de aldrig sett henne förut i Stockholm, trots att det inte ens var personal som vi skulle flyga tillsammans med. Passagerarna verkade också glatt överraskade när flygvärdinnan pratade så pent på norsk.


Imorgon ska One Direction spela i Stockholm. Att bandet är populärt har jag förstått bl a eftersom ett av mina syskonbarn reste till London enkom för att se en konsert med bandet.


Ikväll hade vi ett fullsatt flyg från en nordlig inrikesdestination. Det var en hel del unga tjejer med ombord som skulle på konserten. När jag tackade för flygningen via högtalarna passade jag på att önska dem en lyckad One direction-konsert.


Här kan du se vad det handlar om...




Nu kommer snart John Blund till en säng, på ett hotellrum i norra Sverige. Hoppas jag! G´natt!

Flyg · Kultur · Musik
Av Helga - 7 maj 2013 23:20


Ibland blir jag ombedd att recensera en produkt eller en hemsida och det här är ett sådant inlägg.


Det var inte så längesedan vi bytte från vinterdäck till sommardäck på bilen. Maken lämnade in bilen på en verkstad och de fixade bytet där snabbt och smidigt. Dessvärre var två av våra sommardäck ganska slitna så nu är det nog läge att byta däcken till nästa vårs däckskifte.


Hittills har vi alltid köpt nya däck på en verkstad eller i en  butik ochvi har även fått hjälp att montera på dem på bilen de flesta gångerna. Vi har aldrig köpt däck privat men jag kan tänka mig att det förekommer att folk köper via till exempel Blocket. På Däckia.se kan du hitta rätt däck till just din bilmodell genom att slå in din bils registreringsnummer. Det är viktigt att man har rätt däck till rätt bilmodell och naturligtvis är också kvaliteten på däcken viktig. Du kan även hitta din närmaste verkstad genom att gå in på Däckias hemsida.



Av Helga - 7 maj 2013 08:12


Jahapp, fjärrvärmepumpen har gjort sitt så idag kommer det hit två tekniker som ska byta den.


Hoppas de är snygga...   


Igår hade jag min tredje långa (runt 11 timmar per dag) flygdag i rad och mot slutet av flygningen kände jag tröttheten komma smygande. Nu avslutar jag dock med två lindrigare dagar innan en ledig långhelg. Hurra!


På flygningen hem från Spanien igår var det en "Rockar-kille" som sa vid ombordstigningen;


- Nu är jag här igen!


Jag såg nog lite frågande ut så han la till;


- Ja, du flög ju ner oss också.


Sånt är så kul!!! Tyvärr kan ju inte jag alltid känna igen resenärerna för jag har ju träffat kanske 1000 passagerare sedan sist - men jag blir väldigt glad när någon ger sig till känna!


Nej, nu måste naglarna lackas om, håret tvättas och uniformen ses över inför dagens prövningar... Bye bye!


 


Flyg · Humor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards