Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2013

Av Helga - 23 maj 2013 08:15


Innan start följer våra piloter olika checklistor för att kolla utrustningen i cockpit. Idag när jag och pursern stod i främre galley och hälsade passagerarna välkomna hörde vi två rejält pysande ljud efter varandra innefrån cockpit - jag vet faktiskt inte vad det var, kanske syrgasmakerna??


Pursern kunde inte låta bli att sticka in huvuet genom dörren och fråga dem;


- Har  ni gaser i magen idag grabbar??


Allmänt fniss utbröt   



Flyg · Humor
Av Helga - 22 maj 2013 10:05


Nu är det dags att packa rullväskan igen och färden går lite hit och dit... Däremot behöver jag knappt packa ner någonting av privat karaktär i väskan eftersom det bara blir rast och vila på flygplatser och i en hotellsäng.


 


I UNT idag kan man läsa om ett youtube-klipp med en parodi på Danmarks vinnande bidrag i ESC. Jag tycker faktiskt att det är rätt så kul! Lägg märke till de fina Uppsalamiljöerna också...

i

Flyg · Humor · Musik
Av Helga - 21 maj 2013 19:00



"Skönheten ligger i betraktarens öga" lyder citatet men igår när vi satt vid köksbordet och diskuterade vilken ölsort som passar bäst till studentbjudningen kläcker maken ur sig  "smaken ligger i betraktarens hals"...


Jag lovar dig - jag skrattade så jag tjöt   


 





Av Helga - 21 maj 2013 08:28


Igår gjorde jag årets första rabarberpaj. Jag tror inte någon paj smakar så gott som den första på försommaren.


Jag brukar göra smuldeg med hälften havregryn och hälften vetemjöl. Jag strör kanel och sprider flytande honung och solrosfrön över de skivade rabarberbitarna innan smuldegen fördelas över alltihopa.


 


Fortsätter rabarbern frodas så kan jag snart göra rabarbersmoothie...

 


Eller rabarberkaka...



 


Eller rabarbersaft..

 


Mmmm...

Av Helga - 20 maj 2013 08:43


Idag ska jag ta det ganska lugnt men det finns saker som pockar på så lite planering vore på sin plats...


Dottern tar studenten snart så ett plakat ska fixas, jag ska köpa hem drycker och så ska jag beställa mat och tårta från två olika livsmedelsbutiker i stan. Menyn till festen är redan klar. Svärmor ska hjälpa mig att göra några pajer men resten fixar jag själv. Förra året var det också studentfest här hemma då sonen var festföremålet så det känns som vi har lite rutin nu.


Det känns nästan overkligt att jag snart har två ungdomar som lämnat skoltiden bakom sig...


 



Av Helga - 19 maj 2013 16:39


Direkt efter flygeriet igår for vi till sonens Texas-kompis på home coming-party i deras trädgård. Kul idé att samla vännerna på grillning för att fira hemkomsten. Självklart såg vi på ESC också och jag är nöjd med vinnaren. Den låt som jag tyckte allra mest om var faktiskt Ungerns bidrag.


Vad tyckte du om årets finalister?



Idag har vi varit på en basketturnering för att se dotterns lag spela till sig en silvermedalj i ungdoms-SM. Jättekul att vara tvåa i Sverige. Guldmedaljörerna har spelare från hela Sverige som samlats på ett idrottsgymnasium. Vad jag vet har de bara en spelare som kommer från orten. De flesta i laget har också många ungdomslandskamper bakom sig. Uppsalalaget, där dottern spelar, har också importerat spelare. Iallafall EN (!!) - hon kommer från Enköping (5 mil från Uppsala).  Haha... alltså har Uppsala Sveriges bästa klubblag med lokala talanger!!!

 


Det var andra lag från vår klubb med också. Ett herrlag tog guld och ett annat tjejlag tog brons. Guld, silver och brons i Ungdoms-SM är ju inte så tokigt...


     


Nu ska jag ut i trädgården en stund också. Skönt efter en hel dag i en svettig sporthall...

Av Helga - 17 maj 2013 17:17


För säkert mer än ett halvår sedan hade jag med mig lite citronpaj till jobbet som jag bjöd mina kollegor på.


Igår satt en av dessa kollegor ombord som passagerare och när jag frågade vad hon ville ha, sa hon;


- Kaffe och citronpaj  tack!   

 

Av Helga - 16 maj 2013 08:40


Junischemat har kommit och jag kan börja planera mitt liv ett tag framåt igen...


Schemat innehåller lite av allt;


* Charterflygningar

* Skandinavienflighter

* Jour

* Inrikesturer

* Europaflighter

och sen...


* Semester.


Visserligen bra tre veckor ledigt enligt vårt senaste avtal, vilket jag inte är så glad för. Man får väl försöka pressa ut det bästa av de här tre veckorna och sen blir det veckor kvar till resten av semesteråret. Det är bara det att de andra i familjen inte är lediga då !! 

 


Igår flög jag med två roliga tjejer. Vad ska man säga när en börjar dansa krig en stolpe på väg mot passkontrollen och säger;


- poledance tjejer !!

 

I bakre galley hade vi en försäljningsvagn där någon ritat en manlig kroppsdel (snopp). Jag började reta min kollega som jobbade där i bakre köket och kallade henne "vår lilla klottrare". Det där hade vi väldigt roligt åt och vi spekulerade i vad och var hon skulle rita sin "tag"  nästa gång.


Långa flygdagar blir så mycket enklare när man kan skoja och skratta. Passagerarna bjuder också på sig själva. Igår var det en stor man som skulle gå in på den främre toaletten som ligger alldeles bakom cockpitdörren. När han kom in i galley frågade jag om han hittade eftersom många undrar var toaletten finns egentligen. Då svarade han;


- Den stora frågan är - får jag plats??


Vi bröt ut i gapskratt...   




Flyg · Humor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards