Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under december 2012

Av Helga - 12 december 2012 08:15


Vi hade ju ett konstigt elfel i huset för ca två veckor sedan men först idag fick vi hit en elektriker. Vi har tyckt det varit lite otäckt att lämna huset eftersom vi varit rädda för att felet skulle återkomma och orsaka brand.


Elektrikern öppnade elcentralen (proppskåpet) och hittade genast problemet. Där satt en stackars liten död mus som fått en elchock. Inte konstigt att det blev strul i elsystemet när den försökte ta sig fram mellan alla elledningarna.


Nu har musen kommit till mushimlen och vi kan sova gott igen om nätterna...


 


Lilla mus,

lilla mus,

lilla,söta musen.

Om du frys,

om du frys

så gör eld i spisen

(och värm dig inte i vår elcentral)

Av Helga - 11 december 2012 10:30


Idag är det en flygfri dag men jag ska träffa några kollegor ändå. Vi är några stycken som ska träffas på stan och fika tillsammans. Efter det ska jag fixa lite fler julklappar men jag är snart klar med shoppandet - tack och lov!


Sonens lilla söta Italienska kompis har nu rest hem igen. Sonen visade sig vara en naturbegåvning i att vara turistguide. Det blev besök på moderna museét, i gamla stan och vid slottet i Stockholm. Här i Uppsala var de vid slottet, domkyrkan, universitetsaulan och Gustavianum. Lite snurrigt var det dock i huvudstaden där de hade småproblem med orienteringen...


 



Vi har en kapten på flygbolaget ,CJ, som vet hur man gläder sin besättning. Vi har flera såna kollegor, men idag tänkte jag berätta vad CJ gör inför varje flygning.


Han tar med sig ett A4-ark med porträttbilder på hela besättningen och överskriften på arket är Dream Team. Det här arket hänger han sen upp i en klämma på väggen i främre galley.  Det är såna saker som gör att vi trivs tillsammans och har roligt på jobbet.


   


Flyg · Humor
Av Helga - 10 december 2012 16:44


Nu börjar min helg... Det ska bli skönt med lite annat än flygeriet några dagar.


Idag hade vi mest fullsatt hela dagen och ibland händer det saker så roliga att jag måste notera det. På mitt flygbolag bjuder vi ju numera på kaffe och te ombord i ekonomiklass och på inrikesflygningar. Idag var det en man som beställde en kopp te, en kopp kaffe och ett glas vatten till sig själv.


Jag tittade på honom och undrade nästan om han skojade... men han tyckte nog att det gällde att passa på.


   


 



Flyg · Humor
Av Helga - 8 december 2012 10:45


Nu är den Italienska tösen här och nej, hon hade aldrig sett så mycket snö förut. Jag kan tänka mig att det är spännande och lite exotiskt om man inte är van vid den svenska vintern som vi har här  i år.


Jag kom hem väldigt sent igår natt och ska nu ta det lugnt idag för imorgon är det mer flygningar på programmet. Gårdagens övernattning var kort men jag hann ut en snabbsväng i Umeå där jag köpte några julklappar till maken och tog en omelett på mitt favorithak, Brobergs café. Tyvärr kan jag ju inte avslöja vad jag köpte men jag är nöjd med mina inköp.


Ikväll ska vi gå över till grannen som fyllt jämnt och jag tror vi blir många på festen. Vi och några andra grannar har köpt ett tillbehör (stekfat) till grillen som han önskat sig.


Igår var det en passagerare som gillade min skylt med texten "Welcome home" som sitter på kavajslaget. Jag hade en extraskylt i väskan med texten "Rock´n Roll" - den fick han av mig. Vi har säkert 20 olika skyltar som vi kan bära till uniformen och det blir många roliga tillfällen till samtal med våra kunder.


 



Av Helga - 8 december 2012 10:15


Ibland blir jag ombedd att recensera en produkt eller en hemsida och det här inlägget om belysning är ett sådant inlägg.


Advents- och juletiden är här och vi svenskar använder belysning mer än under någon annan tid på året. Idag finns det alternativ till halogenlampor och glödlampor i form av ledlampor. Tyvärr har ledlamporna ofta fått dåligt rykte eftersom de från början var så ljusstarka och för att de var vit/blå i ljuset. På Ljustemas hemsida har man efter en lång tids tester plockat fram ledarmaturer och ledljuskällor med bra ljusstyrka men med ett mer varmvitt sken.


Jag har själv köpt en ljusslinga med ledbelysning som jag har lagt över gardinstången i vardagsrummet. Det ger en mysig stämning så här i adventstid. Slingan köpte jag i butik men jag skulle nog kunna tänka mig att handla belysning på nätet. Ljustema har en enkel och lättmanövrerad hemsida som jag kan tänka mig att använda.


 

Här ser du en bild av min ledslinga. Jag har köpt små pappstjärnor som jag knutit på slingan för att göra det riktigt adventsmysigt...



  

Av Helga - 7 december 2012 09:15


Jag har stuckit iväg på jobb igen och befinner mig nu i en skön hotellsäng. Vi har inte lång tid här men jag ska försöka hinna ut och leta någon julklapp eftersom inget sånt blev gjort sist när snöovädret drog in över Uppland. Sen blir det "tuben" hela kvällen...


Snart (9/12) ska SL ta över trafiken mellan Uppsala och Arlanda. Man ska kunna åka hela vägen från Uppsala till Älvsjö med pendeln. Det ska bli intressant att se hur det kommer att fungera. När man jobbar inom flyget är det extremt viktigt att färdmedlen man väljer kommer i tid. Just Arlanda är en plats dit både resenärer och personal måste komma i tid - hoppas SL klarar det!


 

Bilden är tagen på SJ´s tåg mellan Uppsala och Stockholm...


Idag får sonen besök från Italien. Tjejen, som kommer resande hit med Ryanair, blir nog smått chockad över all snö. Vi har sagt till henne att ta med rejält med kläder men om hon fryser kan hon ju alltid låna extra kläder hemma hos oss. Sist sonen och flickan träffades var det runt 35 grader ute - det var på Rhodos i somras...


 


Jag är nominerad i Supersavertravels bloggtävling för bästa reseblogg. Klicka gärna på bannern och rösta på mig!!!


Rösta på mig som Bästa Reseblogg 2012! Det finns många Billiga vandrarhem stockholm - jämför alla priser innan bokning.

Flyg · Resor
Av Helga - 6 december 2012 08:15


Helt klart var jag lite väl optimistisk igår angående mina aktiviteter - ingenting blev av.


Dottern ringde från skolan och sa att det var lönlöst att träffas på stan.  Hon hade mindre tid än hon trodde så vi skulle inte hinna göra något. På grund av vädret stannade jag då hemma.  Sen skulle jag ju på afterwork med kollegor men min buss fastnade bakom två stadsbussar som kört fast och som blockerade vägen helt. Jag steg av bussen och gick hem. Gick var kanske ett felvalt ord - pulsade passar bättre!


Jag skottade tre gånger under dagen men det märktes knappt. Sen skottade sonen två gånger och maken en gång. Dessutom var sonen gullig och hjälpte våra äldre grannar att skotta hos dem två gånger.


Idag är det dags att ge sig iväg till jobbet igen. Det ska bli spännande att se hur det fungerar nu - en del följdproblem är det säkert både på bussar, tåg och flyg men kanske börjar vi återgå till det normala. Snön drar norrut och jag hoppas att det har mojnat så problemen i trafiken kan ge sig.


 

Flyg · Natur · Resor
Av Helga - 5 december 2012 09:00


Idag är jag lycklig över att jag är ledig när jag hör om problemen i buss-, tåg- och flygtrafiken...


Några kollegor la ut en bild på FB när de står och serverar kaffe i en gate, på en flygplats i norr, i väntan på avgång, rejält försenade. Andra kollegor vittnar om att de inte kan komma ut till Arlanda då Arlandabussarna står still, tågen är försenade och taxi vägrar köra dit ut. Inge-kul-läge-då!


   


Igår gjorde jag en hel del julklappsinköp och shoppingen fortsätter idag. Lite har jag även köpt via nätet så nu är jag snart klar med inköpen. Armarna blev lååånga av alla kassar så ett depåstop hos mamma och pappa var perfekt innan jag tog mig hem igen. Mamma förstod att jag skulle vara frusen och bjöd bl a på glögg. Det var riktigt gott!


På tal om glögg så ska jag på "Afterwork" i eftermiddag. Vi är ett gäng kollegor som ses en gång per månad och idag blir det glögg för hela slanten.


Hoppas du har det bra och om du bor nånstans där det är snkaos tänker jag lite extra på dig!







Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards