Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under mars 2012

Av Helga - 19 mars 2012 09:00


Det snöade här imorse och det kändes INTE bra. Tur att jag sett på vädret att det ska bli riktigt varmt i mitten av veckan. Jag är färdig med snön och kylan nu - japp!


Bye bye, Mr Winter...


Idag ska jag träffa en kollega och vän på stan - det blir en fika på café och lite snickelisnack. Sen ska jag använda ett presentkort från liveit, som jag fick när jag fyllde år i höstas. Man kan boka nästan vad som helst med presentkortet men jag bestämde mig för att göra en ansiktsbehandling... Det är en 70-minutersbehandling, som jag bokat på en skönhetssalong, så akta dig vad snygg jag kommer att bli!?


Ung och fräsch på nytt?


Något har man väl gjort rätt i sitt liv när ens 19-årige son tycker att de rikaste människorna ska skänka sina pengar till välgörenhet istället för att lyxrenovera sina hem. Detta efter att jag berättat för honom vad olika detaljer till badrummet kan kosta i affären, från det billigaste till dyraste... Han har faktiskt även uttryckt en önskan om att själv skänka pengar till olika välgörenhetsorganisationer trots att han bara har ett extrajobb. Jag sa att han kan vänta med det tills han har en fast inkomst och att vi står för den biten så länge han går i skolan.

Fin kille


Av Helga - 18 mars 2012 15:00


Gårdagen tillbringades till stor del i olika byggvaruhus. Nu har vi beställt klinkerplattor till golvet och en ny toalett. Vi köpte en kran också - det du! Spännande värre...


Kommod, tvättställ och spegelskåp är redan beställt sedan tidigare. Nu är det bara färgen till väggarna kvar att ta beslut om och beslut är inte det lättaste när man är två självständiga personer. Man får jämka och ge med sig och till slut får man förhoppningsvis fram en lösning som båda kan vara någorlunda nöjda med. Tur att vi inte hade med ungdomarna på besluten också, då hade det tagit orimligt mycket tid och troligen hade inte beslut tagits ännu...


Bilder kommer att visas vartefter renoveringen tar fart...


 


När vi var på landet senast visade det sig att tre träd fallit i vinterstormarna. En granne, som har gård i närheten, har lovat att hjälpa oss med de här träden och även att ta ner två andra träd åt oss.


Lite bilder från landet;



 


   


Av Helga - 16 mars 2012 09:00


Hemma igen... Nu är det rast och vila inför veckans sista flygningar och sen är det HELG!

 

Igår flög vi runt med i stort sett fullsatta flygplan hela kvällen och flygbolaget har gått bättre än väntat här under första delen av 2012 - det känns härligt! Ombord hade vi bl a en av våra flitigaste kunder. Han är alltid vänlig och artig och sitter oftast på samma plats. Jag vet att han reser runt och föreläser om team, ledare och organisation. En annan av våra stamkunder är läkare och författare - jag har köpt två av hans böcker. Ytterligare en annan återkommande kund är professor och han känner många av oss i kabinpersonalen till namn. Det är roligt när man "lär känna" kunderna och får veta lite mer om vad de gör i yrkeslivet.


 


Igår när vi skulle börja jobba utifrån en nordlig flygplats landade ett flygplan som egentligen skulle till Kiruna. Det fanns inte personal i flygledartornet på flygplatsen i Kiruna pga olyckan med ett norskt Herkulesplan.


 


Idag kom Aprilschemat och jag är ledig på påskafton. Jag slängde snabbt in en ledighetsansökan för ytterligare några dagars ledighet på påsklovet. Vi får se om jag får det!? Sonen ska troligen åka med sin flickvän till Skåne under påsken och dottern ska spela i en stor basketturnering. Vi hänger väl på till turneringen som hejarklack!! Jag tror inte sonen vill att vi ska hänga på till Skåne som hejarklack   


 


Flyg · Sport
Av Helga - 15 mars 2012 10:30


Idag vaknade jag i en hotellsäng igen. Det kan vara mysigt med en stund framför morgon-TV med en kopp kaffe och inte några måsten. Innan pick-up (hämtningstid) ska jag gå till biblioteket och se om jag kan hitta någon bok om badrumsrenovering. Kanske kan jag hitta lite inspiration där. Sen blir det en kväll med flygande hit och dit innan jag så småningom kommer hem igen till kvällen.


Idag har det visst varit kaos på Köpenhamns flygplats eftersom personalen i säkerhetskontrollerna bestämde sig för att gå på fackligt möte mitt i rushen.


Ska heja på Anja Pärsson idag också - vilken tjej!


Av Helga - 14 mars 2012 10:00


Idag börjar jag jobba sent på eftermiddagen och det känns ganska gött. Jag har sett klart en film som vi hade inspelad. "Taken" hette filmen och den var ganska bra faktiskt - spännande. Den handlar om en ung tjej från USA som blir bortrövad i samband med en semester i Paris och pappans letande efter dottern.

I förrgår kväll for vi iväg för att beställa handfat, kommod och spegelskåp till vår gästtoa. Hantverkarna, som ska fixa till rummet, kommer snart och allt material måste finnas hemma då. Det var ca två veckors väntetid på varorna. Vi valde en ganska modern kommod i ek och ett spegelskåp till det. Vi har tittat runt lite förut men trots det blev det stressigt. Detta eftersom affären hade ungefär en timme till stängning när vi kom och att det fanns dåligt med personal som kunde hjälpa till. Skönt att ha beställningen gjord nu iallafall...


Nu ska vi bara välja klinker till golvet, färg till väggarna och en toalettstol. Dessa varor finns på lager så det behöver vi inte förbeställa. Vi kaklar inte väggarna utan har valt en fin våtrumsväv som målas istället. Vi kommer nog att välja en sandfärg som vi gillar. Sen kommer det roligaste - piffet! Men dit är det långt...


Mer om detta i senare inlägg men här kommer några bilder på hur gästtoaletten ser ut idag...

    Klicka för större format...


Av Helga - 13 mars 2012 14:30


Har du mött några turister som betett sig illa eller som du tycker utmärker sig på resan?


Hur beter vi oss själva när vi turistar egentligen?


Enligt en undersökning gjord av Livingsocial är de amerikanska turisterna värst och det tycker de själva också... Läs mer om undersökningen om världens värsta turister i DN´s artikel här.


Det här tycker amerikanerna är länderna med världens värsta turister:


• USA (20%)
• Kina (15%)
• Frankrike (14%)
• Japan (12%)
• Ryssland (11%)
• Korea (9%)
• Indien (9%)
• Tyskland (8%)
• Spanien (7%)
• Storbritannien (5%)
• Kanada (5%)
• Italien (4%)
• Nederländerna (3%)
• Irland (2%)
• Schweiz (2%)
• Australien (2%)

Källa: Livingsocial


Min erfarenhet i samband med privata semesterresor är att Ryssar och Britter är värst. Däremot kan jag inte se någon sådan tendens ombord på mina flygningar. I stort sett alla resenärer uppför sig mycket bra!


Idag flög jag till en stor Europeisk flygplats där många byter flyg när de kommer tillbaka till Europa igen från långflygningar. Två unga killar hade varit i Thailand 3 veckor och två äldre par hade njutit av Bali i en hel månad. Flygningen var väldigt lugn nu när alla sportlov avslutats (?) och barnfamiljerna är tillbaka hemma igen. Det enda spännande som hände var att vi fick rejäl turbulens vid inflygningen till Arlanda. För att skoja till det efteråt sa jag till de andra i besättningen;


- Vad bra! Då behöver vi inte åka till Gröna Lund den här säsongen heller...


 

Av Helga - 12 mars 2012 11:15


Det har varit en intensiv helg med ett stort basketarrangemang på hemmaplan. Våra baskettjejer har gjort sitt på planen och vi föräldrar och ledare har gjort vårt i kulisserna. Roligt är det att våra unga damer genom sina resultat i helgen avancerade till "final four" i ungdoms-SM. Roligt också att det fungerat så bra med allt runt omkring - kiosk, sekretariat, städning mm.


 

Jag bakade chokladrutor med nötter till kiosken i sporthallen...


Nu har hemmet fått stå tillbaka en del i helgen så idag har jag tagit itu med lite städning och sånt. Imorgon är det dags att ge sig iväg på flygturné igen och för en gångs skull är jag förutseende och putsar mina kabinskor och plockar ihop diverse uniformspersedlar som ska tas med till kemtvätten. Annars kommer man ofta på att sånt behöver göras för sent.


Vi hann se melodifestivalen på lördagskvällen och jag var glad att Loreen vann och får åka till Baku. Jag tror att Sverige har en chans till en topp 5 placering i år. Loreen sa i morgonsoffan idag att hon var beredd att ta upp frågan om Azerbadjans brist på mänskliga rättigheter om tillfälle skulle ges. Go girl!


Flyg · Musik · Sport · TV
Av Helga - 10 mars 2012 13:45


Den här helgen är det basket på längden och tvären...


... titta på några av mina foton så länge...


 

                 

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards