Igår fick jag ett ryck och ringde hit några vänner som fortfarande har semester. Det blev en stund i solen på vår altan med de nybakta kanelbullarna och kaffe... Mysigt!
Sen på kvällen grillade vi abborre igen. Maken filéar fisken men lämnar det fjällade skinnet kvar. Då går det perfekt att lägga på grillgallret. Vi penslar fiskens ovansida med rapsolja, kryddar med fisk- och skaldjurskrydda och färsk timjan. Till det gräddstekt potatis med rödlök och en stor grönsallad.
Hur gick det med musen då?
Enligt säkra källor (= mina facebookkontakter) är den nu infångad och lever lycklig till sagans slut...
Helga
19 augusti 2011 08:49
Det låter ju också supergott!
Kimmie
18 augusti 2011 17:10
Vad gott det lät! Jag har aldrig tillagat abborre - så har jag inga fiskare kring mig heller. När jag var liten gjorde min mamma det när min bror varit och fiskat - Mums!
http://kimmietid.blogspot.com
Helga
19 augusti 2011 08:49
De här abborrarna har varit enorma. Senast fick han en fisk på 1 kg. Det är stort för att vara en abborre...
Freedomtravel
18 augusti 2011 19:44
Grillad abborre är ju så gott! En annan god fisk att grilla, som liknar abborre lite i köttet, är seabream. En favorit och lite lättare att få tag på i fiskdiskarna!
Skönt för övrigt att höra att det gick bra för musen... ;)
http://www.freedomtravel.se
Helga
19 augusti 2011 08:48
Det var ett bra tips om man inte har egen fisk.
Åsa
19 augusti 2011 18:18
Jag läste "bulle" och såg en bild på vin. Tänkte först att det var en annorlunda mix. Men vem är jag att döma? ;-)
Jag måste baka bullar!!!
http://wessand.blogg.se
Helga
20 augusti 2011 16:14
Kanske är en kanonkombination ;)
bettan
22 augusti 2011 09:57
Så härligt det ser ut och med den rutiga duken o allt...riktigt somrigt.
För nu känns det som hösten är i antågande...surt o blött o 8 grader bara på nätterna..
Helga
22 augusti 2011 13:26
Ja, det var en fin dag! Hoppas på fler - jag älskar en fin höstdag också...