Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under februari 2011

Av Helga - 16 februari 2011 07:50


Båda ungdomarna har sovmorgon idag så även jag sov lite längre än vanligt. Skönt!


Sonen mådde toppen igår efter starroperationen... Han såg redan bättre, men en viss skavkänsla och grumlighet kände han och det är normalt!


Flera av er skriver att ni aldrig hört att barn kan ha starr. Det var ungefär vår reaktion när vi fick beskedet för åtta år sedan. I början var det bara lite grumlighet på linsen men nu de senaste åren har grumligheten varit till besvär ordentligt.


Linsen har bytts ut mot en plastlins...


Igår skulle flygschemat för mars komma. Jag kan gå in på jobbets datasystem hemifrån och ta ut schemat, men igår kraschade hela systemet just när schemat skulle släppas. Hela flygbolagets pilot- och kabinkår vill ha sitt program och systemet pallade inte... Nåväl, nu har jag just printat marsschemat så nu kan jag börja planera lite.


Ha en mysig dag!


Av Helga - 15 februari 2011 10:32


Just nu känner jag mig glad och avslappnad efter en lite nervös start på dagen.


Sonen, som haft grå starr sedan 10-årsåldern, har opererats nu på morgonen... Skönt att det är gjort - det känns ju alltid lite oroligt innan...


Nu ska vi bara mysa och rå om varandra en stund!


Av Helga - 14 februari 2011 10:49


Det blev några timmar på kudden i ett kylskaget Umeå - det var -22 grader på morgonen. Flygmaskinen hade stått ute på flygplansplattan och frusit hela natten och då kan även vattentanken frysa till, vilket den hade gjort. Inget kaffe och te??


Vad ska då en flygvärdinna göra?


Vi hade tur. Efter start hade tanken tinat upp så pass att vi kunde sätta på

vattenkokaren och alla resenärerna kunde få sitt morgonkaffe/ te till frukosten. Puh!


Här hemma är lugn och frid så jag ska bara ha en vilsam stund nu innan det är dags att ta tag i vardagssysslorna. Solen skiner därute - det är så vackert!


Hjärtegodis idag den 14 februari...

Flyg · Natur
Av Helga - 14 februari 2011 07:45


Jag har sovit borta i natt och har bara snuddat vid kudden... Tack vare det får jag gå hem tidigt idag! Inte så dumt... men kanske måste det bli en liten ZZZZZ när jag kommer hem?



Av Helga - 12 februari 2011 19:45

I Uppsala stadsträdgård pågår isfestivalen den 12-20 februari... Jag måste nog gå och kika på isskulpturerna som skapas av is från Torne älv... Under samma period blir det också två stora evenemang, Vikingarännet och bandyfinalen.




Vad hände då här hemma idag?


Jo, Kladdkakan överföll mig, bände upp mina käkar och slank ner i magen.


Oj, vad synd



Av Helga - 12 februari 2011 09:45


Vi har en resenär som är en extremt viktig kund hos flygbolaget. Han reser nog mer än flygpersonalen nästan... Förra arbetsperioden reste han med mig två gånger på två dagar.


De var min uppgift att tala i mikrofonen inför start på den ena flygningen och när vi kommit upp på höjd kom den här resande mannen till mig i bakre galley och sa;


- Jag hörde att det var du som annonserade...


Sånt blir man glad av. Då har jag iaf gjort något slags avtryck i flygvärlden

Av Helga - 11 februari 2011 08:15



Idag är det vår tur att ha snökaos här. Det började snöa redan igår vid lunchtid och det har fortsatt hela natten. Jag har redan hjälpt fyra bilar upp för vår oplogade gata nu på morgonen tillsammans med andra grannar. Ingen plogbil i sikte ännu! Bussarna verkar iaf gå och det är bra för snart ska jag och sonen in till stan. Han till körskolan och jag till frissan...



Nog om vädret!


När vi gick med försäljningsvagnen på en flygning nyligen var det ännu en kund som ville köpa lakritspipor - de där piporna är omåttligt populära bland våra passagerare. Kollegan som genomförde köpet kunde inte låta bli att tillägga efter avslutad affär;


-Kom ihåg att rökning inte är tillåten ombord


Av Helga - 10 februari 2011 07:30




Nyligen när vi boardade en flight som skulle gå från Milano till Arlanda var det två damer som var väldigt roliga när de gick förbi vår crew-garderob på vägen in i flygkabinen. Garderoben är ca 20-25 cm bred bara och när de såg klisterlappen utanpå dörren till skåpet där det står "Crew only" sa den ena till den andra;


- Jag undrar hur besättningen får plats därinne??


Flyg · Humor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards