Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under oktober 2010

Av Helga - 11 oktober 2010 07:30


Jag köpte ett påslakan på Ikea sist jag var där. Jag skulle använda tyget till ett insynsskydd vid vår groventré till tvättstugan. Anledningen till att jag valde att köpa ett påslakan till detta var att tyget var lagom tunt. Många av de andra tygerna som jag tittade på var alldeles för tjocka i kvalitén.


Det var längesen jag tog fram symaskinen men det var riktigt roligt att sy igen...


Insynsskyddet är klart och jag har sytt ett band också som jag knutit en rosett med...


Det blev en ny gardinkappa också...


...och en liten rosett till blockljuset i köket.


Påslakanet kostade 29 kronor (!) och det blev mycket tyg över...

Av Helga - 10 oktober 2010 09:30


Kan man köpa ett par oanvända pumps från Ten Points på Myrorna för bara 150 kronor?


Ja det kan man...


Av Helga - 9 oktober 2010 09:14

Jag fick bort den rosa färgen på dotterns vita klubbtröja. Gudskelovochpris...


Blötläggning i Javex och sedan ännu en tvätt så var den som ny igen. Jag fick ett tips av Malin om en liten lapp som man kan lägga i tvättmaskinen som suger åt sig överskottsfärg. Jag blev nyfiken och kollade in hennes länk www.colourcatcher.se. Det verkar ju också smart!


Doktorn, som jag besökte igår, tyckte fortfarande inte att jag skulle flyga med mitt öra där trumhinnan inte vill röra sig som den ska. Det blir ytterligare en tid hemmavid.


Maken har stuckit till stugan men vi andra valde att stanna hemma idag. Jag ska bara ta det lugnt och njuta av lördagen...


Ha det gött du också!



Av Helga - 8 oktober 2010 08:07


Jag råkade färga en av dotterns vita klubbtröjor lite, lite rosa. Jag tänkte att om jag inte sa något så kanske hon inte skulle märka det. Det fungerade inte alls... Nu ligger tröjan i blekningsmedel och sen blir det tvätt och så får vi hoppas att tröjan blir vit igen. Annars är ju rosa rätt så snyggt!?


Idag ska jag äntligen få träffa husläkaren. Han gav mig en tid igår, men när jag kom dit var han inte där - tiden var liksom idag sa receptionisten. Synd att han inte sa det till mig...


  


Idag har min bloggportal, bloggplatsen.se, sålt ut sig till Eniro. En del ord i mina inlägg har markerats som en länk i gul färg. Klickar du på den kommer du till en Eniro-sida. Det är alltså inte jag som länkat... Jag gillar inte att man gör förändringar i MINA inlägg som jag inte kan påverka!







Av Helga - 7 oktober 2010 07:59


Vi har redan haft besök av en elektriker här på morgonen. Han skulle se hur vi kan lösa ett problem vi har med våra spotlights i köket. Nästa vecka kommer han och gör själva arbetet. Tack och lov för hantverkare!


På tal om det... en bekant till mig stannade vid ett vägarbete häromdan och gav vägarbetarna två påsar kanelbullar - bara sådär! De såg väldigt snopna ut sa hon, men glada också förstås!


Strejk på G bland flygteknikerna på tre flygbolag. Läs mer här på DN´s hemsida.


Igår blev det en liten shoppingrunda på Ikea, COOP och Elgiganten;


Påslakanet ska jag använda tyget av och sy ett nytt insynsskydd till en dörr med mycket glasruta i. Dörren, som ligger alldeles bredvid entrén, går till tvättstugan och det är lite av vårt förråd så där vill jag inte ha full insyn.Det ser oftast ut som "hej kom och hjälp mig" i det rummet av någon underlig anledning...


Trycket på örat börjar släppa lite nu - skönt! Känner ändå att jag ska vänta med att flyga tills det är helt bra...

Av Helga - 6 oktober 2010 09:45


Den 26 november börjar mitt favoritprogram "På spåret"  igen och igår presenterades årets deltagare. Jag längtar redan efter att sitta i TV-soffan och tävla mot familjen och programdeltagarna...


Annars har jag haft full fart redan här på morgonen nästan som att sitta i tågvagn som susar fram...


* Först skjutsade jag maken till jobbet med hans cykel bakpå så han kan cykla hem i eftermiddag.


* Sedan har jag slängt ihop en mjuk pepparkaka som ska säljas när dotterns lag är hallvärdar i helgen. Det doftar ljuvligt från köket nu ska du veta...


* Sedan har jag suttit i telefon för att få tag i en läkare på företagshälsovården på Arlanda. Det var omöjligt så då fick jag ringa vårdcentralen istället. Jag måste bli sjukskriven ett tag till eftersom örat fortfarande inte går att tryckutjämna. Sist jag hade samma problem var jag sjukskriven i 14 dagar.

Min husläkare ska ringa upp - det är ju bra service!


I köksfönstret ligger nu alla tomaterna som fanns kvar på vår ampeltomat. Det var nu dags för dem att flytta inomhus. Jag hoppas de ska mogna...

  


Igår unnade jag mig godis.


Jag har lyckats gå ner 10 kilo sedan i maj och kan nu äta liite mer gott för jag vill inte fortsätta gå ner i vikt nu. Jag köpte en chokladkaka som tyvärr var dj....gt god. Fazers Choklad med saltlakrits i... Låter konstigt men var riktigt smarrigt!

  

Av Helga - 5 oktober 2010 18:00


Så himlans smidigt!

 

Nu har vi fått hjälp att byta modem och att installera trådlöst internet. Äntligen kan vi sitta på fler ställen i huset och surfa. Behovet har inte varit så stort förut men sedan dottern började på gymnasiet har behovet ökat. Det är mycket självstudier på hennes idrottslinje och många uppgifter som ska skickas in via skoldatorsystemet rexnet.


   

Ibland älskar man sin dator...  


   

och ibland känns allt hopplöst...


Jag är också glad och stolt över grabben som på egen hand lyckats fixa ett extrakneg en dag i veckan. Sonen går på byggprogrammet och det han får lära sig nu är ovärderligt för framtiden. Jobbar gör han på samma ställe som han arbetade i somras. Snart blir han väl så rik att han får bidra till mammas kläd- och godiskonto...

  



Av Helga - 5 oktober 2010 09:16



Tänk så mycket enklare allt var innan alla dessa förbenade terrordåd och terrorhot. Nu manar UD oss Svenskar till ökad vaksamhet och allmän försiktighet vid resor i Europa. Läs mer här på Aftonbladets hemsida eller här på DN´s hemsida.


Livet hos mig går i en makligare takt just nu pga av mitt öronproblem. Det händer inte såå mycket på dagarna. Inget svischande till Köpenhamn, Rom, Skellefteå eller Paris... Nu svischar jag bara till ICA eller så - det går ju bra det också ;)


Jag har rensat bland gamla papper, strukit igenom strykhögen, bakat en smarrig filmjölkslimpa ringt en datatekniker som ska komma och installera trådlöst internet och ett modem, ringt en elektriker som ska komma och laga belysningen i köket, varit och letat efter en ny rullgardin till dotterns rum och vilat, vilat, vilat.

  


Jag hittade en film med Mr Bean som är kul och lite äcklig förstås...

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards