Direktlänk till inlägg 30 december 2009
Igår var jag skjutsgeneral till dotterns träning. Lokalen de spelar i ligger ganska långt bort så det var ingen idé att åka hem. Jag handlade, promenerade och gick på ett café under tiden.
Senare på eftermiddagen åkte vi till IKEA och strosade runt där i godan ro. Jag skulle titta efter nytt vardagsporslin. Vad kom vi då ut med?
Jo, två toalettborstar och ett underlakan för 25:-. Summa summarum 36:-. Rekord i lite handlat skulle jag tro... Lakanet ska vi använda som duk på nyårsafton då dottern ska få ha några kompisar här hemma. Hm... FF ... hur ska det gå?
UnderCover frågade efter receptet på min hallon- och marängtårta. Det kommer här;
12-16 bitar
4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
Glass;
3 dl vispgrädde
200g frysta hallon
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker
Gör så här;
I god tid före festen... Sätt ugnen på 150 grader. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, som mall. Marängbottnarna ska sedan passa i formen.
Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna, men lämna ca 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
Grädda i mitten av ugnen i en timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar några timmar.
Vispa grädden till glassen hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav. Rör ner det i grädden.
Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre på glassmeten och lägg på den andra marängen. Frys tårtan. När den är helt fryst kan man ta ut tårtan ur formen och förvara den i frysen inslagen i folie.
30 minuter före servering; ta fram tårtan på ett fat och ställ fram den.
Jag ska garnera tårtan med chokladflagor, chokladdetaljer som jag gör själv av smält blockchoklad och ev spitsad grädde. Vi får se...
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...