Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under april 2009

Av Helga - 14 april 2009 21:57


Jag väntar på tåget hem och har ben som stockar efter dagens långa flygning. Om jag berättar för dig att det var 36 grader varmt på flygplatsen förstår du att jag varit en bra bit bort från Sverige. Jag ska berätta mer om flighten imorgon...


Ses då.... hoppas jag :)


Rösta gärna

Av Helga - 13 april 2009 18:32


Idag märktes det att det är sista dagen i påskhelgen. Flyget var mer än fullt och det var många barn,ensamåkande kids, bebisar och mycket bagage.


Kan det bli mer än fullt på flyget, kanske du undrar? Sitter folk på vingen eller toaletten då?


Nej,men det finns extra crewsäten ombord som kan användas ibland, om vi inte själva fyller dem. Det är bara passagerare som har gått kurs på flygplanstypen som får sitta där och det är då oftast folk som jobbar i vårt bolag.


Nu ska jag ta mig hemåt och ladda för en "rackarbajsarcharterflygning" imorgon. Det blir en väldigt lång flight och det blir inte mycket tid för bloggen imorgon.


Rösta här



Av Helga - 12 april 2009 22:12


Idag har maken varit duktig och oljat in vår nya matgrupp i ek - det ska göras en till två gånger per år. Jag har klippt ner gamla perenner, räfsat i trädgården och planterat julens hyacintlökar i rabatten.


Till middag grillade vi igen och det smakade lika gott den här gången. Dottern kom hem till kvällen och blev salig när hon fick värma upp den goda maten. Efter en lång turnering smakar maten hemma extra gott, tror jag. Vi har myst sedan hon kom hem. Vi har tittat på TV tillsammans och så har jag kliat ryggen och fötterna på henne. Vad gött det är att träffas igen!!


Imorgon drar jag på mig nylonstrumporna och uniformen igen - det får vara slut med det här lyxlivet nu!


Rösta gärna här


Snart kan jag göra ny rabarbermarmelad...

Av Helga - 12 april 2009 10:33


Tack för alla påskhälsningar och hoppas att du också har en fin påskhelg...  För mig börjar det dra ihop sig - snart börjar jag jobba igen efter sköna, lediga dagar.


Vi har tillbringat en hel del av vår helg åt att titta på dottern som spelar i en turnering. Vi har även skjutsat dit och kört mellan matcherna på plats. Igår gick vi med de andra föräldrarna och åt en god grekisk middag ute i solen mellan två matcher. När vi kom hem fram emot kvällen gjorde vi bara en varsin delikatesstallrik med kräftstjärtar, avocado, rom, gräddfil, painriche, ostar och vindruvor. Dottern är fortfarande kvar i turneringen och väntas hem hit till kvällen.


Sonen har vi inte hört så mycket ifrån. Vi vet att han kommit fram och kan följa resultaten via en hemsida. Allt är säkerligen på topp eftersom vi inte hör annat...


På långfredagen hade vi släkten här och kunde för första gången sitta alla elva runt samma bord. Jag är nöjd med vår nya matgrupp...


Nu ska vi ut och njuta av det fina vädret!


Rösta är du rar


Bild från rabatten på landet...

Av Helga - 9 april 2009 10:07


Nu ska vi packa ihop våra saker och dra... dottern spelar basket i helgen och vi kommer att följa med dit idag. Vi övernattar på hotell ikväll och sedan beror det lite på hur det går i turneringen hur mycket vi kommer att vara där resten av helgen.


Nu vill jag önska dig en trevlig påskhelg eftersom jag inte vet hur mycket jag hinner vara aktiv här på bloggen i helgen...


GLAD PÅSK


Rösta gärna här


Av Helga - 8 april 2009 13:33


Nu är sonen på väg mot Arlanda för avesa till Italien... maken och några fler föräldrar skjutsar. Det ska med två tränare och en överledare från klubben och dessutom ska flera familjer åka ned till turneringen några dagar. Det gör att jag känner mig lugn för att allt kommer att gå finfint. Det kommer att bli en extra krydda att killarna ska bo i olika familjer på orten.


Jag städar här hemma idag eftersom vi ska resa bort imorgon och komma hem bara några timmar innan släkten kommer  hit på långfredagen. Vi ska bara bjuda på en lättare förtäring så det funkar.


Vi ska åka med dottern till en stor turnering imorgon. Dels ska vi skjutsa tjejerna, se lite matcher och så ska vi bo över på hotell en natt. Eventuellt återvänder vi på påskafton för ytterligare en natt - det beror lite på hur det går...


Ps. Du som helst läser om mitt "flygeri" får stå ut ett tag till eftersom jag är ledig ytterligare några dagar. Ds.


Rösta gärna - jag blir glad


Nu tittar vitlöken upp ur krukan...

Av Helga - 7 april 2009 18:27



Vi har haft en riktig friskusdag vid stugan idag. Vi har jobbat hårt med att släpa grenar, räfsa löv och klippa bort gamla perenner. Det har verkligen blåst mycket på landet i vinter. Vi har en tomt nära östkusten och visst kan där blåsa, men detta slog rekordet hittills sedan vi köpte huset 1992. Stora grenar har fallit ned och vissa hänger ned utan att ha släppt helt från stammen... (se bilder längre ned)


Vi hade en stund när vi satt och njöt också invid husväggen i full sol. Fika och fågelsång och i övrigt total tystnad. Det är livet det :)


Ps. Jag har haft en bloggvän som besökt mig länge och som lämnat briljanta kommentarer då och då. Hon heter Camilla och nu äntligen har hon startat en egen blogg. Kika in till henne du också... Ds.


Rösta snälla du


Det var små grenar och löv...

Det var stoora grenar...

 Det var många stora grenar...

En del hängde på trekvart...



Av Helga - 7 april 2009 09:02


Efter gårdagens besök hos naprapaten verkar nu sonens rygg vara bra igen. Det blev en liten "knäckning" och sedan var det bara att köra på sa den sakkunnige. Sonen tränade igår kväll och allt kändes bra! Vi är glada för sonens skull... Visserligen är det säkert roligt att åka på en turnering i Italien bara för atmosfären och för allt runt omkring, men det är nog ännu roligare om man får vara med och spela.


Nu sticker vi till stugan över dagen och njuter av våren...


Ha en fin dag!


Rösta är du gullig


Inte långt från stugan ser det ut så här...



Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards