Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under mars 2009

Av Helga - 9 mars 2009 08:05


Det blev ganska sent innan jag hade krupit ned i min sköna säng igår kväll. Flygningen var lång och det var bara frestande att stå på baktrappan i 15 graders värme med solen som sken. Inte vill man åka hem igen direkt då??


Vi hade bl a en familj med två barn med ombord och mamman och de två barnen satt på den ena sidan mittgången och pappan på den andra sidan. När motorerna startade upp till max och vi rusade iväg för att lyfta på startbanan höll pappa upp sina händer mot familjen och formade dem som ett hjärta. Då fullkomligt smälte jag - det var så gulligt gjort!



Jag ska ut och flyga igen senare idag så nu måste jag packa rullväskan igen...


Rösta gärna här

Av Helga - 8 mars 2009 10:59


Nu bär det av igen och idag går turen söderöver...


Det blir inte mycket tid till att blogga idag men jag ska tänka på er när vi susar fram i lufthavet ;)


Rösta gärna så länge


London för en vecka sedan...

Av Helga - 7 mars 2009 19:25


Vi har inte TV3 här hemma, men jag var ju bara tvungen att se om det gick att se det nya TV-programmet "Stockholm Arlanda" på något sätt på deras hemsida... och javisst på www.tv3.se kunde jag se det första avsnittet och det kändes som ett enda stort javisst så är det! Många av de som var med i det första avsnittet kände jag också igen...


Så vill du se hur det fungerar på Arlanda bakom kulisserna måste du se "Flygplatsen" ...


Rösat gärna - klicka här


TV
Av Helga - 7 mars 2009 12:04


Vi fortsätter med rensningen här hemma och maken har varit till sopstationen med en gammal trasig tjock-TV och en massa kartonger som de nya stolarna kom i. Ett sött litet vitt barnbord och två små stolar har jag fotograferat och det ska vi försöka sälja.


Idag ska vi hem till svärmor på middag för att fira att hon fyllt år i veckan. Maken och sonen kommer att bli sena eftersom de ska spela/ coacha en match först.


Tidigare idag ringde en kompis och bjöd över oss på middag nästa lördag. Det har blivit en tradition att vi tittar på finalen av svenska melodifestivalen tillsammans. Det brukar vara ett himla liv och jättekul!! Alla ungdomarna brukar vara med trots att den äldsta i gänget fyller 18 i år.


Vill du köpa smarta prylar till resan kan du titta på den här sidan; www.flight001.com


Ha en skön lördag!!


Rösta gärna genom att klicka här


Av Helga - 6 mars 2009 12:25


Nu blir du väl snart galen på mig som bara skriver om mina möbler och dukar hela tiden ;)


Jag bestämde mig för att åka ned och byta de vårgröna tabletterna och den vita löparen (se förra inlägget). Tabletterna för att det blev för rörigt på bordet och den vita linnelöparen för att den var för tunn.


Jag köpte en vit, lång bordsduk istället, en annan löpare och tio genomskinliga tabletter som jag tycker är läckra. De var lite smidigare i storleken och passade fint till ekskivan. Alla dessa dukar och tabletter har jag köpt för julklappspengarna jag fick av mamma och pappa. TACK!!



För att du ska få läsa om något annat än inredning så kan jag meddela att jag tycker att någon av följande artister ska vinna finalen i melodifestivalen...


Plats 4:a - Emilia

Delad 2:a - EMD / Agnes

1:a - Vinnaren borde enligt mig bli Malena Ernman


Vad tycker du?


Rösta gärna - klicka här

Av Helga - 6 mars 2009 08:10


Lunchen med min väninna igår blev inställd för andra veckan i rad eftersom hon fortfarande är sjuk. Hon hade fått en läkartid istället och skulle få medicin för att få hjälp att komma på bättringsvägen. Jag åkte ner på stan ändå och tittade framförallt på dukar och bordstabletter.


På kvällen körde vi hem farfars gamla stolar till ett syskonbarn som nyss köpt en lägenhet med sin flickvän. Det var första gången vi var där och det var roligt att få se hur de hade det. De hade målat om hela lägenheten och det var riktigt trivsamt...


Idag kommer mina föräldrar hit och inviger det nya matbordet. Det blir dock inte middag utan en eftermiddagsfika eftersom vi ska gå på en elitmatch i basket ikväll.


Grynet undrade vad nästa projekt skulle bli... Det finns en lista;


  • Ny soffa
  • Nya fåtöljer
  • Eventuellt nya mattor
  • Bygga en friggebod på landet
  • Göra om gästtoaletten hemma

Himla kul hade vi igår åt dotterns grupparbete som hon och några vänner gjort tillsammans. De har spelat in en film om en  känd svensk författare och de var vid en staty av honom när de spelade in filmen. Jag tror klassen kommer att lära sig en hel del samtidigt som de kommer att få sig ett gott skratt :)


Rösta gärna här


Duken med tulpaner blev jag väldigt nöjd med, men kanske byter jag tabletterna?

Av Helga - 5 mars 2009 08:21


Igår hann vi med mycket här hemma; Det blev städat och handlat. Bordets ben blev monterade, stolarna blev uppackade ur sina kartonger och vi fick undan det gamla bordet.


Mitt i alltihopa ringde en kompis som hade vägarna förbi så hon kom över på en fika. Jag har blivit inspirerad av Lastbilstanten som ska försöka gå ner i vikt, men efter mitt afternoon tea i söndags och min kompis vänlighet att komma förbi med stadens största kanelbullar igår känner jag att det går riktigt uselt :(


Idag ska jag vara social igen och luncha med en annan vännina, men det får bli sallad eller sushi idag så kanske jag kan kompensera lite för mina synder... :)


Rösta gärna - jag blir så glad



Idag när jag ändå ska ner på stan ska jag leta efter en nya duk och kanske lite bordstabletter också. Vi har inget som passar till det nya bordet.


 Så... nu är den nya matrumsmöblen på plats och jag är så glad...


På bilden är det en utdragsskiva i, men det finns en till och vi köpte åtta stolar. Nu kan vi ha fler gäster sittande vid samma bord - Hurra!

Av Helga - 4 mars 2009 08:42


Det var skönt att få sova i den egna sängen igen. Det finns inget som jag uppskattar så mycket, när jag kommer hem efter flera hotellnätter, som den egna sängen.


Idag är sonen ledig och vi ska montera benen på vårt nya matbord och försöka ställa allt i ordning. Han ska bara vakna först och det kan dröja... Jag ska ta några kort på möblerna och lägga ut här senare.


Vi fick låna en släpkärra fån möbelbutiken igår och personalen hade redan packat in matbordet och stolarna åt oss. Det var bara att köra hem och lasta av - smidigt! Jag tänkte på att det bl a var två äldre herrar som arbetade i affären. De var båda över pensionsåldern och både jag och maken var imponerade av hur "serviceminded" de var. Service har ju ingenting med ålder att göra och det var en fröjd att känna deras engagemang och vänlighet. De var dessutom duktiga säljare, men absolut inte för påflugna.

Röstar du blir jag glad


Här är en bild av min nya engelska mugg som jag ska ta med mig när jag bor på hotell för att få gott kaffe på rummet... Jag ska förklara hur den fungerar...

Man häller i 2- 3 skopor bryggkaffe i muggen och häller över kokande vatten. Blandar runt. Efter ca 1-2 minuter trycker man ner kaffet med pressen som du ser överst på muggen... Kaffet blir varmt och gott!!! När det är klart har jag faktiskt hällt över kaffet i en porslinskopp eftersom jag tycker det smakar godare då.

Jag har aldrig sett en sådan mugg i Sverige - kanske något att importera - någon? Priset låg på 5.85 pund - lite väl dyrt kanske.



Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards