Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under februari 2008

Av Helga - 5 februari 2008 08:21


Sonen sticker iväg till skolan nu och han ska ha nationellt prov i Svenska - läsförståelse idag...


Jag har bilen och ska passa på att handla mat på stormarknaden och senare ska jag träffa en kompis som jag känner genom jobbet. Vi bodde grannar inne i stan för ca 13 år sedan och hjälpte varandra med att vattna blommor m m om vi var bortresta en längre tid. Vi har barn i ungefär samma åldrar också och det finns alltid massor att prata om...


Igår hängde jag en hel del över diverse manualer från jobbet. Två dagar om året går kabinpersonalen vid mitt flygbolag på kurs och tränar på alla viktiga kunskaper som vi kan behöva i en eventuell nödsituation. Vi har alltid en skriftlig test på kursen också och där får man inte ha mer än tre fel. Vi drillas också muntligt under hela kursen. Snart är det dags för mina kursdagar och nu gäller det att plugga järnet!!


 Formklippta buskar i london.

Rösta på mig

Av Helga - 4 februari 2008 14:54

Tack mamma för att du lyckats uppfostra oss fyra systrar till någorlunda vettiga människor!


Rösta på mig

Av Helga - 4 februari 2008 11:50


I lördags när dotterns lag var hallvärdar i matchlokalen var det en mamma som hade bakat minisemlor som vi sålde för 10:- styck (och de var inte mini-minismå utan hyfsat stora ändå).


Gissa om det blev populärt - en besökare köpte hem 6 stycken till fikat :)


Det sköna med kiosken är att vissa helger är det mycket enkelt och kanske inte så mycket hembakt att välja på och andra helger finns det massor med gott. Det är upp till laget att sätta sin ribba... och inkomsten blir ju därefter.

Rösta på mig

Av Helga - 4 februari 2008 09:23


Kan du tro... jag slutade riktigt tidigt idag och är redan hemma...


Ibland är skiftarbete underbart, men visst jag erkänner natten har varit väldigt kort och ögonlocken har jag satt upp med små tejpbitar nu för att hålla mig vaken en stund till ;)


Igår var det söndag och det är en stor resdag så vi hade en hel del passagerare som skulle förflytta sig genom landet. Det mesta fungerade som det skulle och vi kom till en nordlig stad igår kväll på utsatt tid (var var du Persilja?)


Nu är det så skönt att vara hemma i en bullerfri miljö och bara ta det lugnt. Jag ska ta mig en kaffe och läsa morgontidningen och sedan hoppas jag vara förståndig nog att ta mig en liten lur.

 

Rösta på mig

Av Helga - 3 februari 2008 13:12


Idag var det min och dotterns tur att sitta hallvärdar i matchlokalen. Detta innebar att vi skulle öppna lokalen, lägga fram protokoll mm och göra iordning och sköta kiosken tillsammans med en pappa och hans dotter.


Vi var där redan vid 8-tiden och då kom även hemmalaget för att värma upp i god tid. När klockan visade på matchstartstid var hemmalag, coach och domare där, men var var bortalaget??????


De dök aldrig upp och har heller inte hörts av. Suck, mig veterligt är det tredje gången den här säsongen som det här laget bara inte dyker upp - de borde uteslutas. Det är inte kul för det killarna i hemmalaget eller för alla oss andra som gick upp tidigt för att allt skulle vara i ordning för match :(


Nåväl - nu har några andra lagföräldrar tagit över jobbet i matchlokalen och vi "early birds" fick åka hem. Jag har gjort lunch och ska nu strax iväg och flyga igen...


Rösta på mig




Av Helga - 2 februari 2008 20:58


Det blev en enkel minipizza till middag när jag kom hem från jobbet - ingen annan skulle äta just då och jag orkade inte göra något ordentligt till mig själv idag. Tänk att så är det väl ofta - riktig mat till alla andra, men jag själv då? - äsch inte så noga. Som tur är hade jag ätit en rejäl lunch på markstoppet för min flight, så en enklare middag var OK för den här gången...


Nu har jag och dottern kommit hem från hennes match. Alla matcher var senarelagda idag pga att ett lag från storstan kom med en försenat tåg - så det kan bli i snöyran. Vi kom hem glada iallafall!!


Nu sitter maken och tittar på Göta kanal 2 och dottern ser Harry Potter och jag missade början på båda och har ingen större lust att se någon av filmerna - nä, blogga är bättre! Sonen sover hos sin bästa kompis på andra sidan stan och är säkert helnöjd med livet just för tillfället...


Det var allt - over and out!

Rösta på mig

Av Helga - 2 februari 2008 17:06


Är det någon mer än jag som blir överglad till  låten "kom igen Lena" med Håkan Hellström??


Nu är det lördag - kom igen, nu dansar vi :)


Rösta på mig

Av Helga - 2 februari 2008 14:50


Det var en härlig flygdag idag och tåget verkar gå som det ska också - perfekt! Det roligaste idag var att några passagerare sa att vi verkade så samspelta och att det flöt så bra -ändå var det inte några kollegor som jag jobbat särskilt mycket med. Ibland "funkar" det bara extra bra - så är det!


Nu ska jag åka hem och ta mig en matbit för att sedan fortsätta till matchlokalen och se dottern spela match. Ikväll ska jag även baka en kaka för imorgon bitti är det vår tur att sitta i kiosken på matchlokalen... Och imorgon eftermiddag ska jag ut och flyga lite mera...


Ha en skön lördagskväll!


Söt hund va!? En kompis till dottern har gjort den...

Rösta på mig

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards