Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2008

Av Helga - 10 januari 2008 14:54

Det var en mysig stund med väninnan på Thairestaurangen, som alltid. Äta gott, prata, fnissa...


På bussbolaget tyckte de att de klantat till det å det grövsta med mitt internetbeställda busskort och som kompensation fick jag två biobiljetter - det gjorde mig så glad!!!

 Undrar vilken film vi ska gå på??


Har du provat den nya mirakelkrämen Boots no 7 ?? Tror du på att den fungerar ?? En kollega till mig har testat och hon har inte märkt någon skillnad alls. Synd - jag vill tro på mirakel !!!!!!


Rösta på mig



Av Helga - 10 januari 2008 08:05

Idag åker jag ner på stan och gör ärenden eftersom dottern snart fyller år och det är lite att inhandla till den dagen. För övrigt är det nu den tredje födelsedagen i familjen sedan november, men efter makens födelsedag i februari blir det inget mer tårtfirande på ett tag.


Förra året när vi fyllde hade vi ett gemensamt storkalas på 126 årsdagen och då bjöd vi på en riktig fest med mat och tårta... Makens och mina fyllda år blev precis 100 och det var värt att fira!


På stan ska jag dessutom ner till länstrafiken och få ett busskort som jag beställt på internet för länge sedan som jag inte fått, men fakturan från mitt kreditkortsföretag har kommit. Jag har pratat med länstrafiken på telefon och nu måste detta rättas till. Sedan ska jag ju träffa min kompis och äta lunch också som jag skrev om igår... det blir säkerligen thaimat som vanligt...


Såg du Grammisgalan igår? Jag tittade och tycker att det var en festlig tillställning och nu måste jag ju bara ha med Amanda Jensens framträdande också. Videosnutten från igår var ju bara med stillbilder. Håll tillgodo;


Rösta på mig

Av Helga - 9 januari 2008 13:12

Det kommer att gå lysande för Amanda Jensen. Jag hittade en videosnutt med låten från hennes nya singel, "Do you love me".

Rösta på mig

Av Helga - 9 januari 2008 12:55

Jag skulle gå en långpromenad tänkte jag och tog med kameran också för att ta lite nya bilder, men när jag kom ut så regnade det rätt så rejält och jag valde att vända vid brevlådan. Det var nog mitt livs kortaste promenad...


Istället har jag rört mig "på stället" vid TV:n - jag gör så ibland och det ser säkert inte klokt ut! Det blev iallafall något och kompenserade för den uteblivna promenaden.


Vill du testa dina geografikunskaper kan du gå in på www.mapmsg.com/games/statetris/ och spela flera varianter på det klassiska spelet Tetris, men istället för de färgglada blockfigurerna i olika former spelar man med stater och länder. Något för skolvärlden kanske??


Jag hittade även ett roligt klipp från Aftonbladet;

Kriminalvårdsanstalten i Österåker är Sveriges i särklass bästa fängelse. Och det tuffaste. De interner som brukar våld eller använder narkotika åker ut omedelbart.


Rösta på mig

Av Helga - 9 januari 2008 08:39

Nu är det alldeles tyst i huset. Jag är ledig, men alla de andra har tagit bilen, bussen och cykeln till jobb och skola... Så nu är det vanlig vardag hemma hos oss igen och jag kan inte bestämma mig för om det är skönt eller lite för tomt här.


Igår pratade jag med min bästa väninna och vi ska träffas och äta lunch imorgon. Hon har bestämt sig för att ta en time-out den här terminen från sitt jobb som lärare. Det ska bli spännande att höra lite mer om hennes planer för våren. I telefon berättade hon att det nog blir lite vikariat och mer tid för keramiken - det låter inte så tokigt! Läraryrket är tufft idag, så en tillfällig paus kan nog behövas emellanåt!


Jag har dragit på mig en förkylning och nyser och fräser - det är inget kul, men det kom ändå lägligt eftersom jag är ledig några dagar nu...

Mah Jong-brickorna ligger fortfarande framme på vårt matsalsbord...


Attjo prosit på dig!!

Rösta på mig

Av Helga - 8 januari 2008 22:04

Det blev en lugn jourdag utan utkallning, men trots att jag bara gått här så blev det inte mycket gjort. Hela tiden tänker man på att när som helst kan telefonen ringa och då måste jag vara redo att sticka till Arlanda och ibland kan det vara riktigt bråttom...


Dottern har varit på en "kick-off" med sitt lag och de fick spela lasergame. Vi behövde bra betala 50 kronor och resten togs från lagkassan. Innan hon stack iväg och innan sonen åkte till sin träning åt vi kyckling som jag marinerat i olivolja, vitlök, färsk timjan, salt och peppar med ris och brunsås.


Boken som jag skrev om imorse är nu utläst och jag är redan inne på ännu en bok av Kajsa Ingemarsson, "På det fjärde ska det ske". Jag har skrivit det någon gång tidigare att jag är periodare vad det gäller böcker och nu är det tydligen en läsperiod igen...



Sov sött!

Rösta på mig

Av Helga - 8 januari 2008 14:50

Ännu är här lugnt på jobbfronten...


Jag har varit till apoteket på förmiddagen, läst och sytt upp ett par sportshorts.


Dottern har varit hos frissan och kom just hem. Hon är inte så nöjd med friseringen, så nu står hon i badrummet och försöker styla om håret. Så är det väl alltid att håret känns konstigt när man varit hos frisören? Jag brukar också vilja göra om det på mitt eget sätt...


Nu till ett bra citat;


En diplomat är en person som tänker sig för två gånger innan han ingenting säger, av Frederick Sawyer


Sista rycket för adventsljusstaken och amaryllisen...

Rösta på mig

Av Helga - 8 januari 2008 08:27

Sista dagen på jullovet idag och ungdomarna vill bli väckta kl. 09.00 Imorgon blir det andra bullar när klockan ringer halv sju för dottern och sju för sonen.


Idag är min sista jobbardag för den här perioden och jag har "stand-by", dvs jourdag, på eftermiddagen. Det innebär att det kan bli kav lugnt eller så kan jag få rycka ut och arbeta... Efter att julhelgerna passerat är januari en ganska lugn flygmånad. Folk reser inte så mycket - pengarna behövs säkert till annat.


Trots att jag kom hem sent igår vaknade jag tidigt när maken skulle stiga upp. Jag är helt inne i Kajsa Ingemarssons bok "Inte enklare än så" just nu så det var bara att plocka upp den och läsa vidare.


Har du läst något av henne? Vad tycker du i så fall?


 Rösta på mig



Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards