Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2007

Av Helga - 25 maj 2007 19:34

Hjälp!!!


Jag som skrev så fint om min alldeles egen flygvärdinnemetod igår.


Nu har jag precis klämt en pizza cacciatore med salami, lök och oliver. Ett litet glas rött slank också ned. Det var riktigt gott! Det får väl bli lite mer ordning på maten igen efter helgen!!


Gapa och svälj - nu är det helg!!

Av Helga - 25 maj 2007 15:49

När jag var ung arbetade jag under ca ett år i en väskaffär. Där arbetade också en juridikstuderande som extraanställd. Hon hade en alldeles egen teknik för att bedöma om människor hon mötte hade fördomar eller inte.


När hon gick på studentnationerna sade hon till dem som undrade att hon jobbade i en väskaffär och när hon gick på "vanliga" krogen sade hon att hon läste juridik. De allra flesta pratade inte så mycket mer med henne efter det. De som däremot fortfarande var intresserade av henne visste hon hade väldigt lite fördomar.


Bra test!!

Av Helga - 25 maj 2007 14:38

Jag har nyss kommit hem från en flygning och möttes av strejken bland SAS kabinpersonal vid ankomsten till Arlanda. Strejkvakter från HTF stod utplacerade vid Arlanda in- och utrikes och det delades ut flygblad om personalens villkor. Fullt med mediabevakning var det också.


Kabinpersonalens flygblad handlade om deras rätt att få äta, kissa, sova och ha ett socialt liv och det stöder jag till 100%. Samtidigt tycker jag förstås synd om tredje part - resenärerna!


Privat ska det bli en ledig helg. Dottern cyklade precis iväg med en kompis till kompisens lantställe utanför stan. Sonen, som är rejält förkyld, har just kommit hem från Prao:n på brandstationen. Gubben min kom också hem  nu efter en intensiv vecka. Till kvällen ska gubben på herrmiddag med några vänner som han umgåtts med sedan 20-årsåldern. Roligt för gubbarna!!! Men nåde gubben om han stör mig när han kommer hem ;) . Vill sova ut!

Av Helga - 24 maj 2007 21:23

Är hemma från flyget nu och har just druckit en kopp grönt te. Mmmmm....


Här kommer ett litet citat till kvällen, ganska elakt denna gång.


Glin, rötgägg, snorvalpar,bråkstakar, busfrön, rackarungar... Kärt barn har många namn!


Mina ungdomar är i alla fall helt underbara!!!!! Puss på er.


Sov så gott nu alla bloggare!



Av Helga - 24 maj 2007 12:40

Sitter på ett bibliotek och bloggar, vad ska man ta sig till annars när man inte är i hemmets lugna vrå.


 Visste du att fläckar lätt tas bort med ramlösa. Detta är ett knep vi flygvärdinnor ofta använder ombord på flygplanen när vi inte har några andra fläckborttagningsmedel att ta till. Testa någon gång!


Nu är min datortid snart slut och jag ska ta och läsa lite magasin här på biblioteket och kanske ta en kopp kaffe till det. Mmmm... mysigt!


Undrar förresten hur det går i SAS-konflikten - får ta och kolla på hemsidorna och text-tv. Ha det så gott!

Av Helga - 24 maj 2007 12:15

Det är ju ständigt aktuellt detta med vikt och olika metoder för att tappa kilon. Atkins, GI, flygvärdinnedieten, viktväktarna, pulverdieter och många fler.


Jag som har en ung dotter oroar mig för all mediauppståndelse kring detta med vikt. Vi har flera vänners barn som drabbats av både anorexia och bulimi. Snälla pressen; sluta hetsa kring vikt och sluta publicera onaturliga bilder på kvinnor som är retuscherade. Vad är det för ideal!


Nej, min alldeles egen flygvärdinnemetod är; fika mindre, ät när du ska, ät inte så mycket godis, motionera och vips så tappar du några kilo. Kan du dessutom fortsätta med detta så har du en ny livsstil utan några konstiga metoder.

Av Helga - 24 maj 2007 09:54

Jag landade efter 00.00 igår till min övernattning och har nu sovit ut. Sitter i hotellreceptionen och skriver några ord innan jag ska gå ut på stan och göra lite ärenden. Lite frukost måste det väl också bli, men jag missade hotellfrukosten. Fram emot eftermiddagen är det dags att flyga igen...

Av Helga - 23 maj 2007 18:43

Jag är nu tillbaka efter min första flygning efter semestern och det var inte mycket nytt i lufthavet.


Min syster som är hemma på besök från andra sidan jordklotet berättade igår på familjeträffen om hur det går för hennes lille son att läsa sig engelska. Då kom jag att tänka på när jag var liten och vi bodde utomlands.


Vi systrar tacklade det här med ett nytt språk på lite olika sätt. Jag och den äldsta systern skyndade på och ville lära fort (men även fel) och babblade på bäst vi kunde. Jag som bara var 3 år trodde att bara man lade till ändelsen - ing så talade man english. Min nästäldsta syster sade inte ett ord på engelska förrän efter tre månader, men när hon väl talade var allt hon sade helt perfekt.


Den minsta systern som föddes utomlands och som mötte flera olika språk därborta, svenska, engelska, malay och kinesiska, öppnade munnen först efter att vi kommit hem till Sverige igen vid ca 2 års ålder. Hon var nog redigt förvirrad!!!


Om ett tag åker jag på övernattning, ha en skön kväll därhemma i stugorna!

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards